Νέο οδικό έργο βρίσκεται στα σκαριά στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στη Λάρισα.

Πρόκειται για βελτίωση της εθνικής οδού Λάρισας – Φαρσάλων στο τμήμα από Ι/Κ νότιας παράκαμψης Λάρισας έως την αρχή της παράκαμψης Νίκαιας στο Δήμο Κιλελέρ στη Λάρισα.

Το έργο στη Λάρισα έλαβε την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προχωρά προς υλοποίηση.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ταυτότητα του έργου

Η βελτίωση της Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων αφορά στην βελτίωση του οδικού τμήματος από τον ισόπεδο κόμβο (Ι/Κ) Νότιας Παράκαμψης Λάρισας έως την αρχή Παράκαμψης Νίκαιας, σε μήκος 2,5 km, περίπου.

Επίσης, περιλαμβάνει τη μελέτη κλάδου σύνδεσης της Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων με την Π.Α.Θ.Ε., μέσω του παράδρομου SR αυτής, μήκους 1,59 km, περίπου.

Πιο συγκεκριμένα το εν λόγω έργο περιλαμβάνει:

• Πλήρη βελτίωση του οδικού τμήματος από τον ισόπεδο κόμβο (Ι/Κ) Νότιας Παράκαμψης Λάρισας έως την αρχή Παράκαμψης Νίκαιας σε μήκος 2.463,23 m, η οποία περιλαμβάνει την διαμόρφωση κεντρικής νησίδας πλάτους 2,03 m, την διαμόρφωση πλευρικής κρασπεδωμένης νησίδας πλάτους 2,50 m.

• Παράπλευρο δίκτυο εκατέρωθεν του κύριου άξονα, το οποίο σχεδιάζεται για την οδική σύνδεση παρόδιων ιδιοκτησιών βιοτεχνικής και εμπορικής χρήσης. Το συνολικό μήκος των οδών (δεξιά και αριστερά του κυρίου άξονα) ανέρχεται στα 2.671,1 m και 2.679,02 m, αντίστοιχα, ενώ το πλάτος τους ανέρχεται στα 6 m.

• Ποδηλατόδρομος διπλής κατεύθυνσης, πλάτους 2,50 m, μεταξύ της Ε.Ο. και του παράπλευρου οδικού δικτύου.

• Ισόπεδο κόμβο, ο οποίος χωροθετείται μεταξύ της Χ.Θ. 1+169,24 και της Χ.Θ. 1+599,24 (σε ευθυγραμμία της χάραξης) και καταλαμβάνει συνολικό μήκος 430 m. Στη θέση αυτή σχεδιάζονται και δύο κάθετες οδοί σύνδεσης του κυκλικού κόμβου με το παράδρομο δίκτυο, μήκους 44,23 m και 40,6 m, αντίστοιχα.

• Διάνοιξη κλάδου σύνδεσης της Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων με την SR της Π.Α.Θ.Ε. μήκους 1.593,25 m από την αρχή της παράκαμψης Νίκαιας έως την παράπλευρη οδό SR2.

ypodomes.com