Συγκλονισμένη είναι από το μεσημέρι της Κυριακής η ευρύτερη περιοχή της Αγιάς, και ειδικά η Μελιβοία βυθισμένη στο πένθος από τον θάνατο ενός πολύ αγαπητού της ανθρώπου, του 51χρονου Ευάγγελου Τσιάπανου, που έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή υποκύπτοντας σε προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, αλλά που πολλαπλασιά­στηκαν και επιδεινώθηκαν ραγδαία τον τελευταίο καιρό.

Ο εκλιπών, αδελφός της βοηθού προπονήτριας της Εθνικής Ελλά­δος Γυναικών στο ποδόσφαιρο Αικατερίνης Τσιάπανου και του αείμνηστου Σταύρου Τσιάπανου που έφυγε από τη ζωή στα 33 του χρόνια το 2003, εν ενεργεία τότε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μελιβοίας «Φιλοκτήτης», υπήρξε κι αυτός για είκοσι χρόνια ποδοσφαιριστής, τόσο του «Φιλο­κτήτη», όσο και του «Δωτιέα» Αγιάς.

Εξαίρετος οικογενειάρχης, φιλή­συχος χαρακτήρας, πράος, καλοσυνάτος, εργατικός και στα κτήματά του ως παραγωγός και στη θάλασσα ως ψαράς παλιότερα, είχε τη συμπάθεια όλων όσων τον γνώριζαν. Μεγάλη του αγάπη, πέρα από το ποδόσφαιρο, ήταν το κυνήγι και αποτελούσε μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς και Περιχώρων. Ήταν, επίσης, ιδρυτικό μέλος του Αγροτικού Συνεταιρι­σμού Μελιβοίας «Αθανάτη».


Το 2002 με την ομάδα του “Φιλοκτήτη” (τελευταίος δεξιά στην κάτω σειρά)

Ο Ευάγγελος Τσιάπανος αφήνει πίσω τη σύζυγό του Ελένη, τα ανήλικα παιδιά του Ιωάννα, Σταύρο και Χρήστο, τη μητέρα του Ελένη και τα αδέλφια Αικατερίνη, Γεώργιο, Αθανάσιο και Ευαγγελία.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί στη 1:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Βε­λίκα. Η σορός θα βρίσκεται στον ναό από τις 12:30μμ. Ο ενταφιασμός θα γίνει στο Κοιμητήριο Μελιβοίας. Ο καφές θα δοθεί στο εστιατόριο «Γλυ­κοχάραμα» στη Βελίκα.

Παράκληση της οικογένειας είναι χρήματα αντί στεφάνων να κα­τατεθούν στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με ΙΒΑΝ:

GR 19 0171 2490 0062 4901 0120 535

Ακυρώνονται εκδηλώσεις

Από τον Δήμο Αγιάς ανακοινώθηκε ότι «Στο άκουσμα της είδησης του άδικου χαμού του Ευάγγελου Τσιάπανου, που συγκλονίζει την το­πική κοινωνία και γεμίζει θλίψη τους ανθρώπους της, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στον εξωτερικό χώρο της ομώνυμης ιστορικής Ιεράς Μονής στη Βελίκα, όπως και τα εγκαίνια του δρόμου που οδηγεί στη Μονή και στο Κάστρο Βελίκας, τα οποία επρόκειτο να γίνουν αμέσως μετά τη θεία λειτουργία. Σημειώνεται δε, ότι η θεία λειτουργία στη Μονή θα τελεσθεί κανονικά».

choraagia.gr