Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ κ. Νίκος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, σειρά από αυτοψίες στις υποδομές των πληγεισών περιοχών στη Λάρισα, από το ακραίο καιρικό φαινόμενο “Daniel” περιοχών που έπληξαν με σφοδρότητα την Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε στο Δήμο Λάρισας και στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Αγίου Θωμά, της Αγίας Μαρίνας αλλά και στην οδό Βόλου, όπου προχώρησε σε μια αρχική καταγραφή των προβλημάτων με στόχο τον σχηματισμό της πληρέστερης δυνατής εικόνας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αλλά και στη συνέχεια την ταχύτερη δυνατή εκκίνηση των ενεργειών εκτίμησης, αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ σημείωσε σχετικά πως: «Διαχρονικά ο κλάδος των Μηχανικών στηρίζει έμπρακτα τις κρατικές υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, συμμετέχοντας ενεργά και ουσιαστικά, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την κατάρτισή του προς όφελος των δοκιμαζόμενων πολιτών. Στην παρούσα συγκυρία θα δώσει ξανά το παρόν, θέτοντας ως προτεραιότητα την άμεση αλλά αποτελεσματική υποστήριξη των προσπαθειών για τον έλεγχο και την καταγραφή των προβλημάτων που αφήνει πίσω του ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο για την ταχύτερη ανακούφιση κι αποζημίωση των συμπολιτών μας».

Παράλληλα, το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ με προχθεσινή ανακοίνωσή του έχει ήδη προχωρήσει σε πρόσκληση προς τα μέλη του για εγγραφή στο Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών με στόχο τη διεύρυνση των διαθέσιμων δυνάμεων που θα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην Πολιτεία και τους πολίτες της περιοχής. Η διαδικασία εγγραφής έχει ανοίξει και ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο σχεδιασμός του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ προβλέπει αντίστοιχες επισκέψεις και αυτοψίες στις περιοχές που έχουν πληγεί μέσα στη διάρκεια των επόμενων ημερών, έχοντας δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην συνδρομή του στην επίσπευση των ενεργειών ανακούφισης των πληγέντων.