Στην Connectiva η ατομική έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Ευτυχίας Λάνταβου με τίτλο «Αύξουσα Αμφίκυρτος». Η καλλιτέχνης μοιράζεται μαζί μας με ευαισθησία τις παρακάτω σκέψεις.

«Δέκα χρόνια πριν άνοιξα τα μάτια μου ένα πρωί και βρέθηκα να περπατάω πάνω σ` ένα τεντωμένο σχοινί. Τα πόδια μου αδύναμα τα βήματά μου αβέβαια κι ο κίνδυνος της πτώσης να είναι εκεί δυνατός, υπαρκτός ξαφνικά.

Δε δίστασα να αποδεχτώ τη νέα πραγματικότητα και να αγκαλιάσω την αλήθεια με την οποία όλοι θα έρθουμε αντιμέτωποι κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Η εφήμερη φύση της ύπαρξής μας με συντροφεύει από τότε. Και τότε, ένα βράδυ ποτισμένη απ` αυτή, είδα τη σκιά μιας τριανταφυλλιάς στον κήπο. Μαγνήτισε το βλέμμα και το μυαλό μου και βάλθηκα να τη ζωγραφίσω. Τόση ομορφιά ακόμα και στα φύλλα της που τα έτρωγε κάποιο έντομο!

Οι σκιές από τότε γίναν για μένα σύμβολα μιας υπέροχης εφήμερης πραγματικότητας. Σιγά-σιγά αφέθηκα σε μια συνομιλία μ` αυτά τα σύμβολα για να περιγράψω την πληγή μου, ίσως για να την αντιμετωπίσω. Να μετατρέψω όλη αυτή τη θλίψη σε ομορφιά και δύναμη, ξορκίζοντας τα σημάδια που μου άφησε..

Την Σελήνη την ακολουθώ χρόνια. Παρακολουθώ τις φάσεις της, το φως που εκπέμπει, το σκοτάδι τ` ουρανού όταν λείπει.. Γεμίζει, αδειάζει και χάνεται.. η οδηγός μου.

Αύξουσα Αμφίκυρτος, η φάση που σηματοδοτεί τον ερχομό της πανσελήνου..

Η Ευτυχία Λάνταβου ζει και εργάζεται στη Λάρισα. Διδάσκει Εικαστικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι μέλος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων,του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΣΚΤ Θεσ/νικης και του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας 8.

Από το 1998 έως το 2005 εργάστηκε στο Ελεύθερο Εργαστήρι της

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ  ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι.ΚΑΤΣΙΓΡΑ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 12  Οκτωβρίου στις 19.30 στην Connectiva, Βενιζέλου 133.

Η Connectiva είναι ένας χώρος συνάντησης, αναψυχής, δημιουργίας και παρουσίασης μικρών ή μεγαλύτερων δράσεων πολιτισμού, ανοιχτός σε όλους.

Επιμέλεια έκθεσης Δήμητρα Εξάρχου.