Μια μακάβρια διάσταση από την εποχή του κορονοϊού έρχεται στην επιφάνεια αυτές τις ημέρες και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της συχνότερα από δω και στο εξής.

Στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας, καταγράφονται περιπτώσεις στις οποίες ξεκίνησε η προσπάθεια εκταφής νεκρών, που είχαν δηλωθεί ως θύματα Covid-19, όμως σταμάτησαν στο ξεκίνημά τους, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν έχει προχωρήσει η αποσύνθεση των σωμάτων.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει για δύο λόγους. Ο ένας είναι το γεγονός πως οι νεκροί βρίσκονται σε πλαστικούς σάκους. Πότε σε έναν, συχνά μέσα και σε δύο σάκους, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες είχαν τοποθετηθεί και σε τριπλό σάκο, όταν μεταφέρθηκαν από το νεκροτομείο. Αυτό, άλλωστε, ήταν μια οδηγία την οποία ακολουθούν νοσοκομεία και χωρίς καμία παρέμβαση από τα γραφεία κηδειών.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως ακόμη και τα φέρετρά τους ήταν τυλιγμένα με πλαστικό σάκο. Στη συγκεκριμένη ενέργεια προχωρούσαν τα περισσότερα γραφείων κηδειών, κάτι που προφανώς το έκαναν για μεγαλύτερη ασφάλεια των συγγενών και φίλων, με στόχο τη μη εξάπλωση του ιού. Πόσο μάλλον στα πρώτα χρόνια που καταγραφόταν και μεγάλη άγνοια στον τρόπο διαχείρισης όλης της κατάστασης.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Κ. Γκιάστα, Ελευθερία)