Oλοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απαλλοτρίωση των δεκατριών ακινήτων που βρίσκονται απέναντι από το Α' Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, στο οικοδομικό τετράγωνο 867 Γ, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Βενιζέλου - Παπαναστασίου - Απόλλωνος - Υδρας και η δημοτική αρχή αναμένεται να δώσει σύντομα εντολή κατεδάφισης των κτισμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο πρώτα κτίρια θα γκρεμιστούν στις αρχές Ιουλίου και η απαλλοτρίωση των υπολοίπων θα προχωρήσει σταδιακά, σε επόμενο χρόνο, καθώς η δημοτική αρχή στοχεύει στη μικρότερη δυνατή αναστάτωση της περιοχής.

Πρόκειται για δύο γωνιακά κτίσματα του οικοδομικού τετραγώνου που βρίσκονται απέναντι από το μνημείο. Το ένα είναι τριώροφο, επί της οδού Βενιζέλου και Παπαναστασίου και το άλλο ισόγειο, επί της οδού Βενιζέλου και Απόλλωνος 

Εξάλλου οι περισσότεροι από τους δώδεκα ιδιοκτήτες των δεκατριών ακινήτων, έχουν αποζημιωθεί για τις περιουσίες τους. Το χρηματικό ποσό που θα κατανεμηθεί στους ιδιοκτήτες ανέρχεται στα 4.849.000 ευρώ (με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο). 

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την πόλη, καθώς είναι μια παρέμβαση που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του κέντρο της και θα αναδείξει περαιτέρω το Α' Αρχαίο Θέατρο, το σημαντικότερο μνημείο της. 

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Λένα Κισσάβου, Ελευθερία)