Προερχόταν από τέσσερις σερί νίκες η ΑΕΛ στον 1ο (Βόρειο) όμιλο της Σούπερ Λίγκας 2, αλλά την Κυριακή (18/12) βρέθηκε πολύ μακριά από τον καλό της εαυτό, για να πάρει ο εξαιρετικός Π.Ο.Τ. Ηρακλής μεγάλο διπλό με 2-0 στο Αλκαζάρ για την 7η αγωνιστική.

Ο Σάκης Τσιώλης, που είχε διαπρέψει ως παίκτης με τους «βυσσινί», έκανε ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο των Θεσσαλονικέων και «πλήγωσε» τους Θεσσαλούς, που με 15 βαθμούς παρέμειναν στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ Β'.

Οι «κυανόλευκοι», από την πλευρά τους, με 8 πόντους βρίσκονται στην 9η θέση της κατάταξης.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Θεοδωρόπουλος στο 19' απέκρουσε το σουτ του Γιουμπιτάνα με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι, ενώ στο 23' ο ίδιος παίκτης έκανε μια παράλληλη σέντρα και από κοντά ο Μανουσάκης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων την σπατάλησε ο Ματίας Τομάς στο 39', ο οποίος έστειλε άουτ την μπάλα σε εκτέλεση πέναλτι και το 0-0 δεν άλλαξε έως τη λήξη του α' ημιχρόνου.

Στο 50' ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Γιουμπιτάνα, με τους Θεσσαλονικείς να επιμένουν για το 0-1 και ο Άλεξιτς στο 53' με σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Εντέλει, το γκολ για τους «κυανόλευκους» ήρθε στο 61' με την κεφαλιά του Χρουσιέλ, με τον Νικολιά στο 68' να πιάνει το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ σε μια από τις λιγοστές ευκαιρίες της ΑΕΛ στο ματς.

Ο Μελούνοβιτς με κεφαλιά στο 83' «κλείδωσε» το τρίποντο για τον Π.Ο.Τ. Ηρακλή και οι Θεσσαλοί υποχρεώθηκαν στην πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα τους.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν o Βάτσιος του Συνδέσμου Δυτικής Αττικήςμε βοηθούς τους Αραβίδη και Μητροφάνη, αμφότεροι του Συνδέσμου Αθηνών.

Κίτρινες: 38' Θωμαΐδης, 58' Koσονού, 86' Πλέγας - 31' Nταμιάν Σίλβα.

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Θ. Παπαγεωργίου, Κοσονού, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Κ. Παπαγεωργίου (57' Μιλτιάδης), Θωμαΐδης (72' Tσουμάνης), Πλέγας, Νικολιάς, Mαυριάς (54' Κούστα), Πεντρόσο.

Π.Ο.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Bελλίδης, Πανάγου, Βιτλής, Κωστούλας, Χρουσιέλ, Πατράλης, Νταμιάν Σίλβα (90' Κουντουριώτης), Τομάς (77' Τότσκα), Γιουμπιτάνα (90' Σγουρής), Μανουσάκης (77' Δόρης), Άλεξιτς (59' Mελούνοβιτς).

a-sports.gr