Σε ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕΥΑ Ελασσόνας Αθανάσιου Γεροφωκά προς τον Νίκο Ευαγγέλου επισημαίνονται τα εξής:

“κ. Ευαγγέλου την καλύτερη «πάσα» της προεκλογικής περιόδου και όχι μόνο τη δώσατε διαστρέφοντας την αλήθεια. Αρκεστήκατε για ακόμα μια φορά σε «ειδικά εφέ του Χόλυγουντ» παρά στην παραγωγή πραγματικής πολιτικής για το νερό του Δήμου μας. Ξέρετε όμως κάτι κ. Ευαγγέλου; Δεν χρειάζεται να παράξετε πολιτική για το νερό εν τέλει.. και τούτο διότι το κάνουμε εμείς την τελευταία τετραετία με μεγάλη επιτυχία και θα συνεχίσουμε την επόμενη με ακόμα μεγαλύτερη αφού, πέραν των υπολοίπων, την προηγούμενη περίοδο είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που μας παραδώσατε όταν οι πολίτες αυτού του τόπου σας τοποθέτησαν μόνιμα στην αντιπολίτευση.

Επί της αρχής, επιτρέψτε μου να σας καταθέσω ότι δεν θα απαιτούνταν να ανταλλάσσουμε αυτού του είδους τις επιστολές αν συμμετείχατε στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Ελασσόνας που ήταν προγραμματισμένη στις 19/07/2023. Την οποία συνεδρίαση μάλιστα εσείς ζητήσατε. Προτιμήσατε όμως δια της «κουτοπόνηρης» απουσίας σας τη μη ικανοποίηση της συνθήκης της απαρτίας με σκοπό τη ματαίωσή της υπενθυμίζοντας μας τον υψηλό βαθμό της ασέβειας προς τους θεσμούς αλλά και προς του πολίτες του Δήμου μας που σας διακατέχει. Να είστε βέβαιος πως αυτή η ιταμή συμπεριφορά σας, θα εκτιμηθεί και θα αξιολογηθεί αναλόγως από τους συνδημότες μας, όπως άλλωστε έγινε και στις προηγούμενες εκλογές οι οποίοι μάλιστα διατηρούν στο ακέραιο τις μνήμες από τις αντίστοιχες πράξεις που συστηματικά επιχειρείται.

Θα πρέπει όμως κ. Ευαγγέλου κάποιος να σας θυμίσει τι σημαίνει «νοικοκύρης» και «νοικοκυριό». Στις γενιές Ελλήνων αλλά και στην πολιτική οι λέξεις «νοικοκύρης» και «νοικοκυριό» σχετίζονται με τη διαδικασία προόδου και της εξέλιξης προς τα εμπρός.

Για να συνδέσω όμως τη συζήτηση με το νερό θα σας πω το εξής: η διαχείριση του νερού και η επίλυση των όποιων προβλημάτων είναι ταυτόχρονα το πιο δύσκολο και το πιο εύκολο πράγμα στο Δήμο μας. Το εύκολο μέρος είναι να καταλάβουμε τι πρέπει να συμβεί. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει μια μαζική μείωση της σπατάλης του νερού. Αυτό ισοδυναμεί με «νοικοκυριό» και οι ενέργειες καθοδηγούνται από τον «νοικοκύρη».

Αρκεί να σας αναφέρω ότι πετύχαμε «νοικοκύρεμα» και σημαντικά μειωμένες καταναλώσεις από τις υπέρογκες σπατάλες πόσιμου ύδατος οι οποίες λάμβαναν χώρα ακόμα-ακόμα και σε εγκαταστάσεις υδραγωγείων ως αποτέλεσμα διαρροών και λοιπών προβλημάτων τεχνικής φύσης όπως άλλωστε και σας αναφέρω. Θα πρέπει να σας θυμίσω όμως και το ανεξόφλητο δάνειο που παραλάβαμε ως παρακαταθήκη της διοίκησης σας.

Και αυτό απαιτούσε πληρωμή, δηλαδή «νοικοκύρεμα». Επίσης, σας θυμίζω την «προίκα με τις υποχρεώσεις» προς το ελληνικό δημόσιο που παραλάβαμε από τη διοίκηση σας. Έπρεπε να «νοικοκυρευτούν» και αυτές. Εκτός αν φέρνετε αντίρρηση επ’ αυτού, δηλαδή αν αντιτίθεστε στην υποχρέωση που φέρουν τα φυσικά πρόσωπα και οι εταιρικές οντότητες για την πληρωμή των υποχρεώσεων τους προς τα δημόσια ταμεία. Εκτιμώ όμως ότι λόγω και της επαγγελματικής σας ιδιότητας, ως επιχειρηματίας, κατανοείται ως αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο την εξόφληση των υποχρεώσεων προς την ΔΟΥ.

Με λύπη θα σας πω ότι δεν ήσασταν πολιτικός «νοικοκύρης» ούτε επιτύχατε «νοικοκυριό» στη ΔΕΥΑΕΛ την περίοδο της διοίκησης και αγνοήσατε επιδεικτικά τη συνολική προκοπή του Δήμου και της ΔΕΥΑΕΛ. Καλύψαμε αυτή την αδυναμία σας και «νοικοκυρέψαμε» τα κενά σας. Αυτό είναι ένα- ίσως το μεγαλύτερο- μήνυμα προς εμπέδωση εκτός και αν η έπαρση τυφλώνει το έτσι και αλλιώς κοντόφθαλμο βλέμμα σας, μη μπορώντας να αντιληφθείτε όλα όσα σας αναφέρω με προφανή στόχο και την απόδραση από τις ευθύνες σας.

Επανέρχομαι όμως στο δύσκολο κομμάτι της διοίκησης και της διαχείρισης του νερού στο Δήμο μας από τη ΔΕΥΑΕΛ και αφορά επίσης ακόμα πιο άμεσα εσάς. Το δύσκολο κομμάτι είναι να σας πείσουμε να εγκαταλείψετε το πολιτικό γαϊτανάκι, τις «κουτοπονηριές» και τα παιχνίδια αποπροσανατολισμού εις βάρος της κοινωνίας, της ΔΕΥΑΕΛ και των εργαζομένων της.

Ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ διαμηνύω προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διακοπή τροφοδότησης με ενέργεια στις παροχές των γεωτρήσεων ύδρευσης που να οφείλεται στα όσα αναφέρονται στις από 02/09/2023 τοποθετήσεις σας. Όσο ο κ. Ευαγγέλου ενεργεί με στόχο να τρωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στη Διοίκησή μας, άλλο τόσο οι συνδημότες μας δεν θα τον ακολουθούν και θα του προσάπτουν το χαρακτήρα του κατ’ επάγγελμα συκοφάντη. Και για να μην θεωρηθεί και κατά παραγγελία ευαίσθητος τον προσκαλώ να απαντήσει στο παρακάτω ερώτημά μου:

Τις ημέρες της διοίκησής του υπήρχε σχέδιο για την ποιοτική αξιολόγηση του νερού που καταναλώνονταν από του δημότες του Δήμου μας;

Σας ρωτώ ευθέως κ. Ευαγγέλου διότι εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε τομέας διαχείρισης που η διοίκησή σας να έχει διαχειριστεί χωρίς καταστροφές και προβλήματα, εκτός από τον τομέα της προπαγάνδας.

κ. Ευαγγέλου αυτή η ιδιαίτερη ευκολία που σας διακρίνει στο να εκστομίζετε κατηγορίες κατά πάντων, δεν σας επιτρέπει να δείτε αυτοκριτικά τη δική σας στάση απέναντι στους ανθρώπους, στους θεσμούς και στην ίδια την κοινωνία. Σταματήστε επιτέλους τα κακοσκηνοθετημένα παραμύθια που πουλάτε προς άγραν εντυπώσεων”.