Σε ανακοίνωση του Αθανάσιου Γεροφωκά, προέδρου της ΔΕΥΑ Ελασσόνας προς τους πρώην προέδρους της ΔΕΥΑ Ελασσόνας και τον κ. Ευαγγέλου, επισημαίνονται τα εξής:

“Πραγματικά  χρειάζεται  μεγάλη προσπάθεια  για να καταλάβει  κανείς τους πρώην προέδρους της ΔΕΥΑ  Ελασσόνας  και  κατ’ επέκταση και  τον κ. Ευαγγέλου (που γυρνάει  στα κανάλια ψελλίζοντας  ασυναρτησίες) όταν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τα σχετικά με την τιμή του ρεύματος των προηγουμένων ετών και ομιλούν για δήθεν κακοδιαχείριση στα οικονομικά της υπηρεσίας, την δήθεν αθέτηση – ασυνέπεια πληρωμών από πλευράς μου και αλλά ευτράπελα καθώς και ότι το χρέος της ΔΕΥΑ  δημιουργήθηκε από εμάς συνέπεια λανθασμένων  ενεργειών μας και μόνο.

Καταρχήν καλώ αυτούς τους κυρίους να κοιτάξουν λίγο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των περασμένων 24 μηνών των δικών τους σπιτιών και επιχειρήσεων, γραφείων κτλ, που κατέχουν και εργάζονται ώστε να καταλάβουν περί τίνος μιλάμε. Εκτός και εάν δεν πλήρωναν ρεύμα καθόλου στα σπίτια τους και στις επιχειρήσεις τους.

Δεν κατάλαβαν αυτοί οι κύριοι  ότι μέσα στην ενεργειακή κρίση που μάστιζε την χώρα για διάστημα περίπου 2 χρονών πως η τιμή του ρεύματος η οποία είναι πλέον χρηματιστηριακό  προϊόν  εκτοξεύτηκε στα ύψη έως και 10!!!

(δέκα  φορές πάνω) από 0,08 cents/kwh  σε 0,8 cents/kwh  και  πλέον …..αυτό  δεν το κατάλαβαν  άραγε!!!

Αλλά για να μιλήσουμε και με στοιχεία ώστε να καταλάβουν οι πολίτες  ποιος πραγματικά υπερασπίζεται  τα συμφέροντα τους  επάξια  και με γνώμονα μόνο το όφελος τους  ας δούμε τις καταναλώσεις  τις ΔΕΥΑ  επί θητείας του κ. Ευαγγέλου αλλά και επί θητείας  του κ. Γάτσα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ (ΜΕΣΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ  ΟΠΩΣ  ΙΣΧΥΑΝ  ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ (ΜΕ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΤΑ  ΜΗΝΙΑΙΑ)

Έτος 2019

8.094.327 Kwh * 0,08 ευρώ/KWh =  647.546,16 ευρώ

Έτος 2022   

5.600.000 kwh *  0,8 ευρώ/KWh = 4.480.000 ευρώ

Με μείωση λοιπόν 30,8% στην κατανάλωση ρεύματος καλούμαστε να πληρώσουμε 8 φορές!!!!! παραπάνω την άξια του ρεύματος (δηλαδή  3.832.454 ευρώ παραπάνω  από το σύνηθες μόνο για το έτος 2022) με ότι αυτό συνεπάγεται και είναι ο μόνος λόγος που προκύπτουν αυτά τα νούμερα και  τα οποία δήθεν δεν καταλαβαίνετε…  απλώς αρέσκεστε να λαϊκίζετε όπως κάθε φορά  σε διάφορα θέματα.

Αν λοιπόν δεν μπορείτε να καταλάβετε τόσο απλά πράγματα απορούμε τι διαχείριση είστε σε θέση να ασκήσετε.

Απλή αριθμητική λοιπόν πρώην κύριοι της ΔΕΥΑ και κ. Ευαγγέλου και το συμπέρασμα είναι  χειροπιαστό και  εύκολα κατανοητό.

Ας μιλήσει κάποιος άλλος για οφειλές  και όχι εσείς που το 2019 παραδώσατε χρέος φεύγοντας 3.000.000 ευρώ στην ΔΕΥΑ Ελασσόνας ενώ παραλάβατε σύμφωνα με την έκθεση των ορκωτών λογιστών από τον κ. Πασχόπουλο πλεόνασμα 1.044.000 ευρώ το 2014 αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμου.

Για  ότι δεν καταλαβαίνετε  στην διάθεση σας….”.