Συνάντηση είχε σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Λαρισαίων και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης με συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία,  άκουσε τις αγωνίες των παρευρισκομένων αλλά και ζήτησε τις εντυπώσεις όσων έχουν συμμετάσχει στα πολυάριθμα προγράμματα του Δήμου για τη φροντίδα και τη στήριξη της τρίτης ηλικίας κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ίδιος επεσήμανε εμφατικά ότι «Πόλη δεν είναι μόνο τα έργα και οι δρόμοι αλλά κυρίως οι άνθρωποι. Με αξιοπιστία και αλληλεγγύη προσεγγίζουμε τα θέματα στήριξης της τρίτης ηλικίας προκειμένου να δημιουργούμε αίσθημα ασφάλειας στους συμπολίτες μας. Και στο Δήμο η φροντίδα που παρέχουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους είναι πολυεπίπεδη γιατί έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους. Στόχος μας να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας με τρόπο που να παραμένουν ενεργοί, να έχουν διεξόδους στην καθημερινότητά τους και να μπορούν να ανταποκρίνονται επαρκώς και με ασφάλεια στις προκλήσεις και δυσκολίες της σύγχρονης εποχής».

Από το 2014 που η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Απόστολο Καλογιάννη ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, αντιμετώπισε με σοβαρότητα και ενσυναίσθηση τα ζητήματα της τρίτης ηλικίας γι’ αυτό και τα ενέταξε ως πρώτης προτεραιότητας άξονα στον στρατηγικό σχεδιασμό της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 8.000 συμπολίτες μας έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα του Δήμου, τα οποία συμπεριλαμβάνουν:

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο των Πολιτών για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού
  • Εδραίωση της απογευματινής λειτουργίας των ΚΑΠΗ
  • Προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης, αγωγής υγείας και συμβουλευτικής ενδυνάμωσης
  • Πολιτιστικές εκδρομές μετά από χρόνια απραξίας και δράσεις ψυχαγωγίας όπως λειτουργία θεατρικών και χορευτικών ομάδων, προγράμματα γυμναστικής κλπ.
  • Έναρξη λειτουργίας της χορωδίας ΕΥΕΣΤΩ
  •       Λειτουργία νέου ΚΑΠΗ στην Κοιλάδα
  • Κάλυψη αναγκών για ιατρικές υπηρεσίες με πρόσληψη γιατρών και τηλεφωνικά ραντεβού
  • Λειτουργία Δημοτικού Πολυιατρείου: 12.000 συνταγές/έτος σε ηλικιωμένους-μέλη των ΚΑΠΗ
  • Συμμετείχε στην επέκταση προγραμμάτων τηλεϊατρικής και ψηφιακής υγείας για ηλικιωμένους. Στο Δήμο Λαρισαίων το πρόγραμμα Gatekeeper ξεκίνησε συμπεριλαμβάνοντας 30 ηλικιωμένους με παράγοντες κινδύνου μεταβολικού συνδρόμου οι οποίοι έλαβαν τον απαραίτητο εξοπλισμό τηλειατρικής.

Η προσφορά αυτή προς την τρίτη ηλικία αποτελεί στρατηγική επιλογή της Δημοτικής Αρχής με στόχο οι συμπολίτες μας να μην παραγκωνίζονται από τη ζωή, να μην μένουν πίσω, να είναι ενεργά μέλη της καθημερινότητας της πόλης με διεξόδους και επιλογές, να νιώθουν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας.