Πρόκριμα μεγάλης νίκης στις εκλογές της Κυριακής αποτέλεσε η συγκέντρωση της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» και η ομιλία του δημάρχου Λαρισαίων και εκ νέου υποψηφίου, Απόστολου Καλογιάννη στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Στην  γεμάτη από κόσμο πλατεία ο Απόστολος Καλογιάννης απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κάλπες της Κυριακής,  υπογράμμισε την ευρύτητα της Συμπαράταξης Λαρισαίων, ως ξεχωριστού αυτοδιοικητικού εγχειρήματος και τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκης ενότητας της κοινωνίας. 

Θέτοντας με ευθύτητα τα  διλήμματα της εκλογικής αναμέτρησης, επεσήμανε τα εξής: 

«Την Κυριακή, οι Λαρισαίοι θα κληθούν να αποφασίσουν: Ποιος έχει την ικανότητα να εγγυηθεί την πορεία της πόλης προς την ανάπτυξη. Όχι με λόγια και σχέδια επί χάρτου. Αλλά με έργα που πραγματοποιήθηκαν και νέα που είναι χρηματοδοτημένα και ξεκινούν. Ποιος έχει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία για τη διαχείριση των μεγάλων επιλογών της.  Ποιος στέκεται με αίσθημα αλληλεγγύης δίπλα στους πιο ευάλωτους. Ποιος ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Και συνέχισε τονίζοντας με νόημα: «Η Λάρισα δεν χρειάζεται πειραματισμούς. Χωρίς διχαστικά διλήμματα, τοξικό λόγο, ψεύδη και κραυγές. Έχουμε χρέος μαζί να δημιουργήσουμε το μέλλον της πόλης μας!»

Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας 

Συνεχίζοντας έθεσε τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας για τη Λάρισα, σε σχέση και με το έργο που έχει επιτελεστεί τα προηγούμενα χρόνια, αναφέροντας τα εξής: 

«Για την ολοκλήρωση του οράματός μας έχουμε ακόμη πολλά που σχεδιάζουμε, δρομολογούμε και θα υλοποιήσουμε την επόμενη μέρα. Πρώτη προτεραιότητα είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας για να κλείσουν γρήγορα οι πληγές της θεομηνίας. Εκτός, λοιπόν, από τα μέτρα που ανακοινώσαμε ήδη για άμεση ανακούφιση των πληγέντων, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ, διεκδικούμε μέτρα με άμεσο χαρακτήρα όπως η αναστολή πληρωμών υποχρεώσεων, αλλά και μακροπρόθεσμα όπως η κατάρτιση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος. 

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα έργα αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου, στις πρωτοβουλίες για άμβλυνση του προβλήματος της στάθμευσης, στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Αρχαίου Θεάτρου, στο Μπεζεστένι, το συνεδριακό κέντρο στις εκτάσεις του πρώην ΕΘΙΑΓΕ, αλλά και στην ίδρυση του  Ινστιτούτου Βιοοικονομίας και Αγροτοτεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ και στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου.   

Με διάχυτη αισιοδοξία, για ην επόμενη περίοδο τόνισε  ότι «στα επόμενα χρόνια  η πόλη θα κάνει νέα άλματα ». Με ένα μεταμορφωμένο οικιστικό περιβάλλον, με ποιοτικές υποδομές και υπηρεσίες, με ψηφιακό μετασχηματισμό, με νέα δεδομένα οικονομικής ανάπτυξης, αλλά κυρίως με ένα δίχτυ προστασίας που δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας σε όλους και με ένα πολιτισμό που δίνει μια διάσταση υπεροχής, σε μια Λάρισα για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι.»

Οι Λαρισαίοι είναι υπερήφανοι 

Για το έργο που έχει επιτελεστεί τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι «οι Λαρισαίοι είναι περήφανοι γιατί μέσα στα 9 πιο δύσκολα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας της πόλης και με σειρά κρίσεων (οικονομική,  υγειονομική, ενεργειακή, σεισμός, πλημμύρες) κρατήσαμε ακλόνητο τον προσανατολισμό μας για τη δημιουργία της Λάρισας του 2030.Παραμείναμε αφοσιωμένοι στο όραμά μας: Να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη σε όλα τα επίπεδα. Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μια πόλη που δίνει στους δημότες νέες δυνατότητες στην ανάπτυξη, στη χρήση των δημόσιων χώρων, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα έργα αναπλάσεων που έκαναν την πόλη όμορφη και λειτουργική, στα πάρκα και τις πλατείες, στη αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και τις ασφαλτοστρώσεις σε πολλές συνοικίες κλπ. 

Προσπάθησαν να μικρύνουν την πόλη 

Φυσικά από την ομιλία του δημάρχου δεν έλειψαν οι αναφορές στην αντιπολίτευση και ειδικότερα στον κ. Μαμάκο, λέγοντας τα εξής: 

Απέναντί μας έχουμε έναν συνδυασμό που επένδυσε στον ανθρώπινο πόνο, στην καταστροφή, στα ψεύδη, στη λάσπη, στις εκλογικές επιτροπές και στις υπόγειες διαδρομές. Πλημμύρισαν το δημόσιο διάλογο με ψεύδη, τοξικότητα και διχασμό. Προσπάθησαν να μικρύνουν την πόλη για να χωρέσει την ανικανότητά τους αλλά δεν είναι αυτή η Λάρισα που μας αξίζει!  . Έφτασαν στο σημείο να σύρουν το Δήμαρχο Λαρισαίων σε απολογία για την ενημέρωση των συμπολιτών μας τις μέρες της κρίσης!» 

Πιστεύω στη δύναμη του «Μαζί» 

Το κλείσιμο της ομιλίας του δήμαρχου περιείχε πολλές προσωπικές και συναισθηματικές αναφορές: 

Χαρακτηριστικό είναι τα σχετικό απόσπασμα: «Φίλες και φίλοι, καθ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, έχει γίνει συντεταγμένη προσπάθεια να αποδομήσουν το πολύπλευρο έργο  της Συμπαράταξης αλλά και εμένα προσωπικά. Όμως η βαθιά μου πίστη στη δημοκρατία, την αξιοπιστία, την αναμέτρηση με ήθος, το σεβασμό στον πολιτικό διάλογο με κρατούν δυνατό! Η πίστη μου στη Συμπαράταξη, στη δύναμη του «ΜΑΖΙ», με κρατούν εδώ,  ν όρθιο και ακλόνητο να δίνω μαζί με όλους τους συνυποψηφίους της Συμπαράταξης αλλά και με όλους σας μαζί, τη μεγάλη μάχη . Τη μάχη για να αφήσουμε πίσω τα ψεύδη, το διχασμό και την τοξικότητα! Τη μάχη για να προχωρήσουμε με ενότητα, αξιοπιστία, αλληλεγγύη, με σοβαρότητα και ενσυναίσθηση, τη μάχη για μια Λάρισα όλων των πολιτών! 

Ο Απ.  Καλογιάννης απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες, ασχέτως πολιτικής καταγωγής και κομματικής προτίμησης ζητώντας του να τους δώσουν τη δύναμη να συνεχιστεί η σπουδαία πορεία της πόλης  και καταλήγοντας επισήμανε  ότι «στις εκλογές της Κυριακής, δεν ψηφίζουμε για τον κόμμα μας, ψηφίζουμε για τον τόπο μας. Επιλέγουμε Δήμαρχο όλων των Λαρισαίων.»