Στην επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης κορασίδων (Κ16) παρέστη ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Οι αγώνες διοργανώνονται σπό σήμερα μέχρι τις 27 Αυγούστου στο Δημοτικό Ανοικτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας.

Στον χαιρετισμό του δήμαρχος Λαρισαίων, τόνισε τα εξής:

“Καλώς ήρθατε στη Λάρισα.

Σας καλωσορίζουμε όλους στην πόλη μας, στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Καλωσορίζουμε τις νεαρές αθλήτριες και αυριανά αστέρια της Παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, όλες τις εθνικές ομάδες και τους συνοδούς.

Καλωσορίζουμε τα στελέχη της FINA, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Τους ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην πόλη της Λάρισας το Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Φίλες και φίλοι,

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων (Κ16), διοργανώνεται στην Λάρισα, σε μια πόλη με ιστορία αιώνων.

Σε μια πόλη που λόγω της γεωγραφικής της θέσης, στην καρδιά του μεγάλου κάμπου της Θεσσαλίας, ήταν και είναι μια ανοικτή πόλη.

Μια πόλη που εδώ κι πολλούς αιώνες, οι κάτοικοι της ζούσαν και ζουν αρμονικά χωρίς προβλήματα και χωρίς διαχωρισμούς.

Αυτά είναι άλλωστε και τα βαθύτερα νοήματα και τα ιδανικά του αθλητισμού: ο υγιής ανταγωνισμός, η άμιλλα, η συναδέλφωση, η ειρήνη, η συνεργασία.

Είσαστε σε μια πόλη που αγαπάει τον αθλητισμό.

Οι γεμάτες κερκίδες του κολυμβητηρίου το αποδεικνύουν.

Σε μια πόλη όπου οι αθλητικές της υποδομές βρίσκονται κοντά, συνομιλούν, με τα μεγάλα πολιτιστικά Μνημεία της μακραίωνης ιστορίας της, όπως το Αρχαίο θέατρο.

Σε μια πόλη με φιλόξενους, δυναμικούς και ανοικτούς ανθρώπους

Είμαι βέβαιος ότι όπου και εάν βρεθείτε στην πόλη, μέσα ή έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, θα νιώσετε τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των ανθρώπων του τόπου μας.

Είσαστε σε μια πόλη δυναμική, σε μια πόλη που επιδιώκει την εξωστρέφειά, κατοχυρώνοντας το στίγμα της ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Είσαστε σε μια πόλη που έχει τη δυνατότητα να διοργανώνει μεγάλα και διεθνή γεγονότα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην διοργάνωση, και καλή διαμονή σε όλες τις ομάδες, στα κορίτσια που θα αγωνιστούν σε αυτές τις όμορφες εγκαταστάσεις και στα στελέχη τη διοργάνωσης.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την Παγκόσμια Ομοσπονδία, την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη συνεργασία.

Επιτρέψτε μου όμως να κλείσω ευχαριστώντας τους ανθρώπους του Δήμου Λαρισαίων.

Όλους όσοι εργάστηκαν μέσα στο καλοκαίρι, κάτω από δύσκολες συνθήκες και πολλοί απ’ αυτούς χωρίς μια ημέρα καλοκαιρινής άδειας, για να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διοργάνωση.

Χωρίς αυτούς, τους υπαλλήλους και συνεργάτες, χωρίς το φιλότιμο και την αυταπάρνησή τους, δεν θα μπορούσαμε σήμερα να είμαστε έτοιμοι.

Σας ευχαριστώ όλους.“