Σε ανακοίνωσή του ο πρώην Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, αναφερόμενος στην παραίτηση του Πάνου Σάπκα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ.Λαρισαίων, επισημαίνει τα εξής:

Με αφορμή την παραίτηση του Πάνου Σάπκα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων νιώθω την ανάγκη να τον ευχαριστήσω και δημόσια για τη διαδρομή του στα κοινά της Λάρισας. Μια διαδρομή μεγάλο μέρος της οποίας, το διανύσαμε μαζί.

Ο Πάνος Σάπκας έβαλε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα πολιτιστικά πράγματα της Λάρισας. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Αφοσιωμένος, ακούραστος και εμπνευσμένος, έδωσε σ’ αυτή τη σφραγίδα βαθιά δημοκρατικά χαρακτηριστικά, αφήνοντας μια τεράστια παρακαταθήκη στο πολιτιστικό κίνημα της Λάρισας. Ταυτόχρονα όμως, έβαλε και τη σφραγίδα του στην αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησε με σθένος και συνέπεια.

Το κοινό μας όραμα και η κοινή μας πορεία στην αυτοδιοίκηση, ξεκίνησαν στο μακρινό 2006 κι από τότε εξελίχθηκαν σε μια συναρπαστική συμπόρευση. Μοιραστήκαμε πολλές χαρές, απογοητεύσεις, αλλά κυρίως ένα όραμα για μια Λάρισα σύγχρονη, ελκυστική, με σαφή πολιτιστική ταυτότητα. Και σ’ ένα μεγάλο βαθμό, αυτή την ταυτότητα είχαμε τη χαρά να τη δούμε - κυρίως χάρη στην τεράστια προσφορά του Πάνου.

Θέλω να τον ευχαριστήσω από καρδιάς για την προσφορά του. Για μένα το μεγαλύτερο ίσως «αντίδωρο» της αυτοδιοικητικής μου πορείας, ήταν οι άνθρωποι που γνώρισα και μου πρόσφεραν απλόχερα εμπιστοσύνη, γνώσεις, εμπειρίες, συγκινήσεις και κυρίως τη δυνατότητα της προσφοράς. Ο Πάνος ήταν και είναι ένας απ’ αυτούς. Ιδιαίτερος και σημαντικός…