«Η θέση και η δραστηριοποίηση της γυναίκας στο σύγχρονο περιβάλλον βαίνει διαρκώς προς το πολυπλοκότερο. Γι’ αυτό και έχουμε εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές για να στηρίξουν και να ενδυναμώσουν κάθε προσπάθεια της γυναίκας να δηλώσει παρούσα σε κοινωνικό, επαγγελματικό, πολιτικό και οικογενειακό επίπεδο».

Με αυτήν την τοποθέτηση ο Δήμαρχος Λαρισαίων και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Καλογιάννης ξεκίνησε τη συζήτηση με γυναίκες της πόλης μας τις οποίες συνάντησε σήμερα. Ο δήμαρχος κάλεσε τις παρισταμένες να στηρίξουν τις γυναίκες υποψήφιες της Συμπαράταξης Λαρισαίων, αφού, όπως τόνισε, χρειάζονται περισσότερες γυναίκες το Δημοτικό Συμβούλιο. Η συνάντηση ήταν ουσίας και παραγωγική καθώς τέθηκαν τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών που έχει ήδη λάβει η Δημοτική Αρχή, επισημάνθηκαν οι ανάγκες της επόμενης μέρας αλλά διατυπώθηκαν και οι δεσμεύσεις εκ μέρους του Δημάρχου.

Ο Δήμος Λαρισαίων από το 2014 έως και σήμερα έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει ένα σύνολο πρωτοβουλιών για την υποστήριξη της γυναίκας σήμερα. Ειδικότερα:

§ Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που μαθαίνει» το Πανεπιστήμιο των Πολιτών έχει υλοποιήσει προγράμματα για την ατομική ασφάλεια και εκπαίδευση αυτοάμυνας για τις γυναίκες.

§ Έχει ιδρύσει τις σχολές γονέων όπου γυναίκες και άνδρες συζητούν από κοινού για θέματα οικογένειας

§ Ιδρύθηκε ο Ξενώνας Κακοποιημένων γυναικών που φιλοξενεί ήδη γυναίκες που έχουν καταφύγει εκεί απομακρυνόμενες από το επιθετικό οικογενειακό τους περιβάλλον.

§ Επιδιώκοντας να ενδυναμώσει την ενασχόληση της γυναίκας με τα κοινά, έχει ιδρύσει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας στο οποίο αυτή τη στιγμή συμμετέχουν περισσότερες από 50% γυναίκες.

§ Επίσης, ίδρυσε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών

§ Με το πρόγραμμα Κατασκήνωση στην Πόλη που διαρκεί όλο το καλοκαίρι, στηρίζει έμπρακτα τις εργαζόμενες γυναίκες στη δύσκολη πραγματικότητα απουσίας σχολικού ωραρίου.

§ Υλοποιεί προγράμματα για τη στήριξη γυναικών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, εκπαιδευτικά προγράμματα για γυναίκες ρομά κλπ.

Η στήριξη, όμως, της σύγχρονης γυναίκας πρέπει να είναι διαρκής και πολυεπίπεδη. Πρόσφατα, λοιπόν, ιδρύθηκε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας η οποία θα διευρύνει το αντικείμενό της στην επόμενη θητεία ενώ θα δημιουργηθούν και περαιτέρω δομές στήριξης και προστασίας της εργαζόμενης μητέρας. Με το βλέμμα στη σύγχρονη εργαζόμενη, μητέρα, πολιτικό, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές με στόχο να άρουμε τις αγκυλώσεις που δυσκολεύουν την πλήρη και ενεργό συμμετοχή της σε όλες τις πτυχές και λειτουργίες της κοινωνίας.