Τη νέα πλατεία Μελισσοχωρίου που ανακατασκευάστηκε και αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Αυγούστου επισκέφτηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 700.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Με το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο έχουμε αναπτύξει μια άριστη, δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία. Έχουμε χρηματοδοτήσει και κατασκευάσει έργα που δίνουν νέα πνοή και οξυγόνο ελπίδας στην ύπαιθρο.

Θέλουμε τα χωριά μας να μείνουν «ζωντανά» γι’ αυτό και βελτιώνουμε τις υποδομές με έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας, άρδευσης, αναπλάσεις πλατειών και κοινόχρηστων χώρων. Εδώ στο Μελισσοχώρι η πλατεία γίνεται πιο λειτουργική και ανθρώπινη, πιο προσβάσιμη, ελκυστική και φιλική προς το περιβάλλον.

Αλλάζουμε την αρχιτεκτονική του τοπίου. Δίνουμε διέξοδο στα παιδιά, στους κατοίκους του χωριού και των γύρω περιοχών. Αλλάζουμε τα δεδομένα, ο Δήμος Κιλελέρ συγχρονίζεται με την εποχή, με έργα και όχι στα λόγια».

Θανάσης Νασιακόπουλος, Δήμαρχος Κιλελέρ: «Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την έκφραση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού «ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις». Με τη συνεργασία μας έχουμε πετύχει θεαματικά αποτελέσματα στο Δήμο Κιλελέρ, καθώς δεν υπάρχει οικισμός που να μην έχουμε κάνει παρέμβαση για τη βελτίωση των υποδομών. Σήμερα βρισκόμαστε στο Μελισσοχώρι, όπου ολοκληρώνεται το έργο της ανάπλασης της πλατείας.

Ευελπιστούμε να την παραδώσουμε στα τέλη Αυγούστου. Είναι ένα έργο που ικανοποιεί τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Δημιουργήσαμε ένα χώρο που δίνει διέξοδο στα παιδιά καθώς διαθέτει παιδική χαρά αλλά και στις μεγαλύτερες ηλικίες καθώς ο χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων».