Συνεχίζονται οι παραδοσιακές αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ελασσόνας, αναβιώνοντας παλαιά έθιμα και πολλαπλασιάζοντας την ευθυμία και τη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους.

Αυτό το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 12:00 στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας, ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με Μορφωτικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους θα αναβιώσουν παραδοσιακά έθιμα και χορούς.

Συγκεκριμένα ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης με 12 χορευτές ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές αντιπροσωπεύοντας τους 12 μήνες του χρόνου θα χορέψουν το παραδοσιακό «Γαϊτανάκι». Ένα έθιμο που συμβολίζει τον χορό της αγάπης και της συμφιλίωσης, καθώς έτσι πλέκονται και δένονται όλες οι παρεξηγήσεις του χρόνου, μέχρι την επόμενη χρονιά που θα ξετυλιχθεί και θα πλεχθεί εκ νέου.

Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών και η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας συμμετέχουν στην εκδήλωση με πάνω από 120 χορευτές των συλλόγων τους, όπου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς και το έθιμο της «Χάσκας», ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για όλους στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας όπου την μουσική επιμέλεια θα έχει ο μουσικός παραγωγός Αθανάσιος Βούλγαρης.

Αποκορύφωμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων και φέτος θα είναι η Καρναβαλική Παρέλαση την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 16:00 με τη συμμετοχή 23 ομάδων και 1300 καρναβαλιστών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στη σελίδα του δήμου www.dimoselassonas.gr