Στον απόηχο της Κυριακής ξεκινήσαμε για τα Αμπελάκια. Όσο πιο ψηλά ανεβαίναμε τόσο μίκραινε χαμηλά το γυαλιστερό φίδι του ποταμού κι όλα βλέπαμε να αχνοφαίνεται απέναντι η κυρά των αμπελιών, η Ραψάνη.

Στα πλακόστρωτα σοκάκια τα βήματά μας ηχούσανε σαν τους παλιούς αργαλειούς που ύφαιναν κάποτε τα χιλιοτραγουδισμένα υφαντά και συντονίζονταν με τους χτύπους της καρδιάς που φούσκωνε απ’ την ανηφόρα και απ’ την προσπάθεια να χωρέσει τις τόσες ομορφιές του δειλινού που άγγιζε με τις τελευταίες του αχτίδες τις πέτρες, τα ξύλα, τους ιβίσκους, τους βασιλικούς και τις μωβ ορτανσίες.

Μας περίμενε ο Μίκης – πάντα παρόν – με τα τραγούδια του να συνεχίζουν το μύθο του, στο όμορφο και καλοδιατηρημένο θεατράκι των Αμπελακίων.

Εκεί με τον μαέστρο Χρήστο Κτιστάκη στο πιάνο, τον βιρτουόζο στο μπουζούκι, Βαγγέλη Τσιαπλέ και τους τραγουδιστές, Ελένη Μιχαλέ και Γιώργο Αποστολόπουλο ξεκίνησε η βραδιά. Είχαν προηγηθεί οι σύντομοι χαιρετισμοί του διευθυντή της Μουσικής σχολής, Χρήστου Κτιστάκη και του Δημάρχου Τεμπών, Γιώργου Μανώλη.

Στο δεύτερο μέρος η παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής, με μια καταπληκτική εμφάνιση μας εξέπληξε όλους με την παρουσία της υπό τη Διεύθυνση της Ροδόπη Τσόκανου.

Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς (perataria.gr)