Αλλαγή σκυτάλης στη δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» με τον Δημήτρη Τσιάρα να παίρνει τη θέση του Οδυσσέα Μπόρου.

Σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρονται τα εξής:

“Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» δημιουργήθηκε για να εκπροσωπήσει τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες, να προτείνει λύσεις και να εργαστεί για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας, αλλά και για να εκφράσει τον ταυτοτικό Κοινοτισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κοινοτισμός, μεταξύ άλλων, σημαίνει και αντίθεση στην «προσωποκεντρική» ή «οικογενειακή διαχείριση» της πολιτικής, ένα άλλο ήθος τόσο από τον επικεφαλής όσο και από τα στελέχη, συνείδηση ότι όλοι αποτελούμε μια συλλογικότητα, την ίδια συλλογικότητα.

Η παράταξή μας έχει ελληνοκεντρικό προσανατολισμό, κοινοτική φιλοσοφία και κινηματικό χαρακτήρα. Σ’ αυτά τα πλαίσια είναι στόχευσή μας να εκπροσωπηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και από άλλα αξιόλογα στελέχη μας που τιμήθηκαν με τη ψήφο των συμπολιτών μας, επειδή θεωρούμε ότι μία θέση ευθύνης δεν πρέπει να λειτουργεί ως εφαλτήριο για δημιουργία «πολιτικής καριέρας» αλλά ως εργαλείο προώθησης θέσεων και εφαρμογής προτάσεων για το συμφέρον των συνδημοτών μας. Πιστοί στις αρχές μας προχωρούμε σε αντικατάσταση του Οδυσσέα Μπόρου από τον Δημήτρη Τσιάρα. Ο Οδυσσέας Μπόρος είναι ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λαρισαίων με καταγωγή από την Βόρειο Ήπειρο.

Κατά την θητεία του υπήρξε ονοματοθεσία πλατείας «Βορείου Ηπείρου» ως σημείο διαρκούς συλλογικής μνήμης που θα αντικατοπτρίζει τη σχέση της τοπικής κοινωνίας με την ιστορία των Κοινοτήτων που την αποτελούν και προωθήθηκε η ίδρυση ΒορειοΗπειρωτικής Εστίας, που θα λειτουργεί ως κυψέλη πολιτισμού, ως ένας χώρος που θα στοχεύει στην διάσωση και προαγωγή των εθίμων, των παραδόσεων και λαογραφικών στοιχείων και θα αποτελέσει τον σύνδεσμο των Βορειοηπειρωτών της Λάρισας με την πατρογονικές εστίες.

Επιπλέον, η παρουσία του στο δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων βοήθησε σημαντικά ώστε με θεσμικό τρόπο, μέσω της ΚΕΔΕ και ΠΕΔ Θεσσαλίας και Μακεδονίας να ανοίξουν δίαυλοι ουσιαστικής βοήθειας στους ομοεθνείς μας στην Βόρειο Ήπειρο.

Ο επόμενος δημοτικός σύμβουλος της «Λαρισαίων Κοινόν» είναι ο Δημήτρης Τσιάρας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Είναι μηχανολόγος- μηχανικός και ενεργειακός επιθεωρητής, διαθέτει εξειδίκευση σε πραγματογνωμοσύνες ασφαλιστικών ζημιών και σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας επιχειρήσεων, ενώ έχει εργασιακή εμπειρία και σε διοίκηση καταστημάτων εταιρειών εμπορίας γεωργικών μηχανημάτων, αλλά και εξοπλισμών πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά κι επίσης διαθέτει μεταπτυχιακή επιμόρφωση στη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Ενεργός πολίτης, καθώς ασχολείται από νεαρή ηλικία με τα κοινά, συλλογικότητες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ιδρυτικό στέλεχος της «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ» και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της. Άρθρα και απόψεις του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.