Μονοήμερη απόδραση στην Κόνιτσα διοργανώνει η ιστορική λαογραφική ένωση Λάρισας "Αλησμόνητες Πατρίδες" με Προσκύνημα στο σπίτι του Αγίου Παϊσίου την Κυριακή 22/5/2022.

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

Αναχώρηση από Λάρισα στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση ως τα Γιάννενα από όπου παίρνουμε τον δρόμο για την Κόνιτσα. Θα επισκεφτούμε το Καλπάκι , όπου έγινε η Μάχη με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς , θα δούμε αντίστοιχο βιντεάκι και θα ξεναγηθούμε από τους φαντάρους της στρατιωτικής μονάδας. Συνεχίζουμε για Κόνιτσα που είναι αναμφίβολα μία από τις ομορφότερες ακριτικές περιοχές της Ελλάδας .

Θα θαυμάσουμε τα πέτρινα κτίσματα , τα παλιά αρχοντικά ,τις εκκλησιές ,τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια .Θα επισκεφτούμε το ξακουστό γεφύρι του Αώου που κτίστηκε το 1870 από το Ζιώγα Φρόντζο, χαρακτηριστικό του οποίου είναι το τεράστιο τόξο του που είναι ίσως το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το σπίτι του Αγίου Παϊσίου.

Στο κέντρο της Κόνιτσας θα γίνει στάση για βόλτα και αγορά τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και για καφέ . Θα γευματίσουμε στον ποταμό Βοϊδομάτη σε παραδοσιακή ταβέρνα και επίσκεψη στο γεφύρι της Κλειδωνίας. Αναχώρηση το απόγευμα μετά το γεύμα και στάση για καφέ και ξεκούραση καθ΄οδόν.Το βράδυ φτάνουμε στην πόλη της Λάρισας γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις και αξέχαστες στιγμές.

Κόστος Απόδρασης 30€. Δηλώσεις συμμετοχής : Ιωάννα Σκενδερίδου: 6974930467 και

Χουλιάρα Ελένη : 6942070462