Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία, στα πλαίσια των συντονισμένων αιμοδοσιών που διενεργεί πανελλαδικά η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με κεντρικό σύνθημα «Δίνω αίμα, για το αίμα που χάθηκε».

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Μάιο, μήνα αφιερωμένο στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, και φέτος -για πρώτη φορά- συνεχίζεται καθ' όλη την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, λόγω των αυξημένων αναγκών αίματος κατά την περίοδο αυτή.

Στην Λάρισα η αιμοδοσία θα διενεργείται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας "Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο", οδός Τσακάλωφ αριθμός 1, στην Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας (Τηλέφωνα Επικοινωνίας 2410-234417, 2413-504488).

Η αιμοδοσία θα διενεργηθεί για δύο ημέρες την Δευτέρα 31 Ιουλίου και Τρίτη 1 Αυγούστου κατά τις ώρες 8:30-13:00 και 18:00-20:00.

"Καλούμε τους όλους τους συμπολίτες μας, ποντιακής καταγωγής ή μη, να συνδράμουν την προσπάθεια στην μνήμη του αίματος των γενοκτονημένων προγόνων μας και ως ελάχιστη συνεισφορά και αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο που η ζήτηση για αίμα είναι αυξημένη χωρίς δυστυχώς να αυξάνεται η αιμοδοσία", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.