Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακήρυξε το έτος 2023 ως «Έτος Υγείας και Άθλησης» και στο πλαίσιο αυτό η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ/EU-OHQ έχει προγραμματίσει την διεξαγωγή επιμορφωτικής Ημερίδας με θέμα «Άθληση και Διατροφή για μια Υγιή Καρδιά», που θα διεξαχθεί στις 14 Ιουνίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00, στο αμφιθέατρο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, «ΑΝΤΓΟΥ ΘΩΜΑ ΑΔΑΜΟΥ».

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί ως ομιλητές:

-Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας, Δρ. Φίλλιπος Τρυποσκιάδης.

-Ο Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας EUC, Διευθυντής της ΣΤ΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Υγεία», Δρ. Ηλίας Τσούγκος.

-Ο Καθηγητής Καρδιολογίας, Διευθυντής του Ηχοκαρδιογραφικού Εργαστηρίου Προληπτικής Καρδιολογίας και Κλινικής Καρδιομεταβολικών Νοσημάτων, Ιγνάτιος Οικονομίδης.

-Ο Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, Ανχης (ΥΙ) Χαράλαμπος Παρίσης.

-Ο Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Ανχης (ΥΙ) ε.α. Ανδρέας Δημουλής.

-Ο Ιατρός του Διαιτολογικού Τμήματος 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, Λγός (ΥΚ) Νικόλαος Δημζάς.

-Ο Physical Educator, Γρηγόριος Αμβράζης.

Την ημερίδα θα παρακολουθήσει Στρατιωτικό και Πολιτικό προσωπικό της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/ΕU-OHQ, ενώ έχει προσκληθεί και προσωπικό λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που εδρεύουν στην πόλη της Λάρισας, καθώς και Τοπικές Αρχές-Φορείς της πόλης.