"Η επιστροφή της ΑΕΛ στο AEL FC Arena είναι ο πόθος όλων των Λαρισαίων φιλάθλων. Αυτό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την πρόθεση της Δημοτικής αρχής να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια. Πολύ δε περισσότερο για όλους εμάς που ζήσαμε έντονες στιγμές χαράς και λύπης στο στολίδι που λέγεται AEL FC Arena" τονίζει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων κ. Θάνος Αδαμόπουλος.

Και προσθέτει: "Ένα γήπεδο που κατασκευάστηκε με ιδιωτικά κεφάλαια και είναι το σπίτι της ΑΕΛ ,καθώς έχει το όνομα της αλλά και εντός του γηπέδου έχει το έμβλημα της ομάδας μας.

Έτσι λοιπόν ο στόχος μου ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών ήταν η εξεύρεση λύσης στην οποία θα εξυπηρετούνταν η ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο Δήμος Λαρισαίων.

Πάντα με γνώμονα την διαφάνεια και την νομιμότητα της συγκεκριμένης λύσης συμβουλευόμενος και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συνεργάζομαι αυτά τα χρόνια.Και αυτό λοιπόν επετεύχθη.

Μετά από επανειλημμένες συζητήσεις και με γνώμονα την εκτίμηση προς τους εμπλεκόμενους βρέθηκε η λύση για το συμφέρον της ομάδας μας. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη, τον κ. Πηλαδάκη και τον κ. Τσακμακίδη που έδειξαν εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Η πρόταση της Δημοτικής αρχής είναι απλή, ξεκάθαρη χωρίς ψιλά γράμματα.

Πρόθεση για μίσθωση πέντε (5) γραφείων και την δυνατότητα εκμετάλλευσης χώρων, για την διενέργεια αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του Δήμου.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι η ίδια τυποποιημένη διαδικασία που έχει ακολουθήσει ο Δήμος και προβλέπει η νομοθεσία σε όλες τις μισθώσεις (ΚΑΠΗ, Λέσχες Πολιτισμού κλπ).

Ο Δήμος θα καταβάλει 55.000,00€ ετησίως για 34 χρόνια. Επειδή η νομοθεσία επιβάλει πως οι ΟΤΑ μπορούν να μισθώσουν έως 12 έτη, προτάθηκε από μεριάς του Δημάρχου να λάβει την εξουσιοδότηση για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση Αναπτυξιακής εταιρίας που έχει σαν σκοπό την εκμετάλλευση του γηπέδου.

Έτσι λοιπόν η πρόταση είναι απλή και ξεκάθαρη να καταβάλει ο Δήμος 55.000,00€ ετησίως για την χρήση γραφείων για τις ανάγκες των υπηρεσίων του οι οποίες θα μεταφερθούν από άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις που μισθώνει ο Δήμος και συγχρόνως να χρησιμοποιεί τον χώρο για εκδηλώσεις.

Ποιος είναι ο σκοπός όμως αυτής της κίνησης; Η ΑΕΛ να παίζει στο AEL FC Arena για 34 χρόνια! Άρα ο Δήμος είναι ο εγγυητής ώστε η ομάδα μας να επιστρέψει στο σπίτι της!

Έτσι λοιπόν οι στιγμές που διανύουμε είναι ιστορικές για την αγαπημένη μας ομάδα.

Απομένει αρκετή γραφειοκρατική δουλειά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλά ο Δήμος Λαρισαίων και οι υπηρεσίες του θα είναι αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια.

Με αυτή την δέσμευση η ομάδα μας θα παίζει στο γήπεδο για 34 χρόνια ανεξαρτήτως διοίκησης και ιδιοκτησίας ομάδας. Έτσι λοιπόν με αυτό τον τρόπο η ΑΕΛ θα επιστρέψει στο σπίτι της και εκεί θα γεννηθούν νέες γενιές φιλάθλων."