Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους είναι οι αγρότες, οι οποίοι θα συναντηθούν αύριο το μεσημέρι στις 12 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα, στην πανελλαδική σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων από τα μπλόκα όλης της χώρας.

«Τα αιτήματα που διεκδικούμε σε κάθε νομό συμπυκνώνονται σε ένα και μοναδικό αίτημα. Διεκδικούμε την επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ενώ το περίγραμμα των επόμενων κινήσεών τους, παρουσίασαν αγρότες στη διάρκεια σύσκεψης στον Πλατύκαμπο, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

«Έχουμε μεγάλη υποχρέωση να υποδεχτούμε αύριο συναδέλφους από όλα τα μπλόκα, ενημερώσαμε όσους έπρεπε, τα αιτήματα είναι κοινά σε όλη την Ελλάδα. Προέχουν για εμάς τα νερά της Κάρλας, είναι ένα ιδιαίτερο θέμα με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Αύριο θα απευθύνουμε προσκλητήριο για αλλαγή του αγώνα μας, ώστε να πιέσουμε την Πολιτεία να αλλάξει αποφάσεις. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να δείξουμε σεβασμό, αλλά η ανάγκη μας οδηγεί να δούμε και εδώ εικόνες Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας» ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος.

Περισσότερο συγκεκριμένος για τις προθέσεις των αγροτών, έγινε ο συνδικαλιστής των αγροτών Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος τόνισε: «Θα δούμε πώς θα χειριστούμε την κατάσταση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουγού, θα προταθεί η κλιμάκωση, με την έξοδο των τρακτέρ στην Εθνική Οδό, είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να διαμαρτυηθούμε για την επιβίωσή μας. Θα προχωρήσουμε σε δράσεις μέσα στις πόλεις, θα δούμε για συλλαλητήριο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, μαζί με πολύωρους και πιο έντονους αποκλεισμούς στην Εθνική Οδό, ώστε να ασκήσουμε πιο αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση».

agrotes_platykampos__1_
agrotes_platykampos__2_

protothema.gr