Ο  Δήμος Αγιάς σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ομολίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μαρίνος Αντύπας» και το Δασικό Συνεταιρισμό θα πραγματοποιήσει εκδήλωση γα τη μνήμη του πολιτικού και  κοινωνικού αγωνιστή  Μαρίνου Αντύπα, στο Ομόλιο, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 και ώρα 10:15 το πρωί.

Θα τελεστεί  επιμνημόσυνη δέηση και  κατάθεση στεφάνων στον τάφο του αγωνιστή που βρίσκεται στη πλατεία τουΟμολίου. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, αμέσως μετά,  θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί  των επισήμων και ομιλία  με αναφορά στη ζωή και το έργο του.

 Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη - ξενάγηση των παρευρισκομένων στο Λαογραφικό Μουσείο και Γεωργικό Εκθετήριο «Μαρίνος Αντύπας» το οποίο βρίσκεται επίσης στην πλατεία Ομολίου.

«Ο Μαρίνος Αντύπας (Φερεντινάτα Κεφαλληνίας, 1872 – Πυργετός Λάρισας, 8 Μαρτίου 1907) ήταν Έλληνας σοσιαλιστής δικηγόρος, δημοσιογράφος και κοινωνικός αγωνιστής. Ήταν υπέρμαχος των λαϊκών ελευθεριών και των φυσικών δικαιωμάτων του ανθρώπου, κυρίως των ανθρώπων του μόχθου. Αγωνίστηκε σ' όλη του τη ζωή για την αφύπνιση του λαού, και μάλιστα των αγροτικών και εργατικών τάξεων.…….

…….. Οι τσιφλικάδες της Θεσσαλίας, βλέποντας πως με κανένα μέσο δεν μπορούν να τον κάμψουν, αποφάσισαν τη δολοφονία του στις 8 Μαρτίου 1907….  

Οι τελευταίες λέξεις του Μαρίνου Αντύπα ήταν: «Ισότης, Αδελφότης, Ελευθερία

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά COVID-19.