To "πράσινο φως" στη λειτουργία αγγλόφωνου τμήματος στην Ιατρική Σχολή της Λάρισας από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2024-25 άναψε η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα με απόφασή της πιστοποίησε ότι η λειτουργία του προτεινόμενου τμήματος καλύπτει όλες τις κατευθυντήριες οδηγίες για τη διασφάλιση της ποιότητας στον ευρωπαϊκό χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, προϋπόθεση για την έναρξη λειτουργίας του τμήματος.

Τις προσεχείς ημέρες η διοίκηση της Ιατρικής Σχολής αναμένεται να ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία του τέταρτου αγγλόφωνου τμήματος Ιατρικής στην Ελλάδα και του πρώτου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Από την Ιατρική Σχολή καταβάλλονται το τελευταίο διάστημα υπεράνθρωπες προσπάθειες για την έναρξη λειτουργίας του τμήματος ακόμα και με μικρότερο αριθμό φοιτητών το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η πιστοποίηση του αγγλόφωνου τμήματος έχει διάρκεια 5 ετών και δόθηκε μάλιστα με τη μέγιστη βαθμολογία μετά την εξέταση της πρότασης από διεθνή επιτροπή. 

Θα είναι πλήρως αυτοχρηματοδούμενο και θα δέχεται 40 φοιτητές/τριες ετησίως με την καταβολή διδάκτρων 12.000 ευρώ ετησίως.

Λ.Ε. ksosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Δημ. Κατσανάκη, Ελευθερία)