Για άνιση αντιμετώπιση όσων εργάζονται στα πεντάμηνα κοινωφελούς εργασίας  σε σχέση με τους μόνιμους υπαλλήλους κατηγορεί τον δήμο Φαρσάλων αναγνώστρια του «Κ»  η οποία, όπως ισχυρίζεται, βρήκε τον μπελά της επειδή επενέβη σε ένα περιστατικό που διαδραματίστηκε μπροστά της. Η Ευφροσύνη Θεοδωροπούλου, η οποία εργαζόταν και η ίδια σε  πεντάμηνο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Φαρσάλων, απολύθηκε από την υπηρεσία της πριν ολοκληρώσει την σύμβαση της και συγκεκριμένα ενάμιση μήνα αφότου προσελήφθη. 

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, κατά την διάρκεια διανομής γάλακτος στους μόνιμους υπαλλήλους του δήμου Φαρσάλων, ένας άλλος πενταμηνίτης που εργαζόταν στην υπηρεσία πρασίνου πήρε ένα λίτρο γάλα για να δώσει στα παιδιά του με αποτέλεσμα ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Γιαχνής να του το αρπάξει από τα χέρια και να τον επιπλήξει μπροστά σε όλους. Η κ. Θεοδωροπούλου, η οποία ήταν παρούσα στο περιστατικό, όπως λέει, αντέδρασε στην συμπεριφορά του αντιδημάρχου και παρενέβη λέγοντας πως «δεν είναι τρόπος αυτός να φέρεστε για ένα λίτρο γάλα που έχει ανάγκη ο άνθρωπος αυτός».  Η απάντηση του αντιδημάρχου ήταν άμεση καθώς, όπως υποστηρίζει, την διαβεβαίωσε ότι θα υποστεί κυρώσεις επειδή ανακατεύτηκε. Πράγματι μέσα στην εβδομάδα της ήρθε υπογεγραμμένο από τον δήμαρχο Φαρσάλων το χαρτί της απόλυσης της στο οποίο ο δήμος επικαλούνταν ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν τηρούσε τα ωράρια εργασίας της και για αυτό τον λόγο την απέλυαν. Η ίδια απευθύνθηκε αμέσως στον δήμαρχο, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά της, την έδιωξε από το γραφείο του. Αντιθέτως ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Καραχάλιος ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη «πενταμηνίτισσα» απελύθη λόγω «παρανοϊκής συμπεριφοράς» κατά την παρουσία της στο τομέα που εργαζόταν, επειδή δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα, αλλά και επειδή εκφράστηκε με «βαρείς χαρακτηρισμούς απέναντι στον ίδιο και στον αντιδήμαρχο». 

Η κυρία Θεοδωροπούλου στη συνέχεια απευθύνθηκε στον ΟΑΕΔ και με την βοήθεια του Εργατικού Κέντρου υπέβαλλε ένσταση για την απόλυσή της, καθώς την θεωρεί άδικη, παράνομη και αναληθή.

Άγνωστο αν θα επανέλθει στη δουλειά…

Χ.Α.