Πανηγυρικά και με την προσευχητική παρουσία πολυπληθών προσκυνητών εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου  η ιερά και φωταυγής μνήμη του μεγάλου ενδόξου νέου Οσιομάρτυρος Γεδεών του εν Τυρνάβω μαρτυρησάντος και τελειωθέντος.

Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στον Τύρναβο όπου ευρίσκεται ο τάφος και τα χαριτόβρυτα Ιερα λείψανά του.

Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ενώ έψαλλε εκλεκτός χορός Ιεροψαλτών. Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτης του Στόλου, Πανοσιολογιώτατος π.Αλέξιος Ιστρατόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην γέννηση του Θεανθρώπου, στην πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου και στο πώς η Χάρις του Αγίου Θεού ενεργεί στις ανθρώπινες καρδιές και τις καθιστά πολύτιμα σκεύη της παρουσίας  Του, όπως συνέβη και με τον άγιο νέο ένδοξο Οσιομάρτυρα Γεδεών, ο οποίος υποκινούμενος από την γεμάτη αγάπη καρδία του και εμφορούμενος από θείο ζήλο, οπλισμένος δε από αυτήν την θεία Χάρη, ομολόγησε σθεναρώς το όνομα του Κυρίου Ιησού.

Σήμερα το πρωΐ τελέσθηκε  πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιόππης κ.Δαμασκηνό, από την Σιωνίτιδα Εκκλησία και τον οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιο, ο οποίος καλοσώρισε δια θερμών λόγων τον φιλοξενούμενό του  Ιεράρχη κ.Δαμασκηνό και τον ευχαρίστησε για την αγάπη του τόσο προς τον θαυματουργό Νεομάρτυρα της Εκκλησίας, Άγιο Γεδεών, όσο και προς την πόλη του Τυρνάβου, με την οποία έχει άρρηκτους δεσμούς.

Στον πανηγυρικό της ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ιόππης κ.Δαμασκηνός μίλησε για την παρουσία του Αγίου Γεδεών μέσα στον σύγχρονο κόσμο,  ο οποίος  μαρτύρησε με τον πλέον βασανιστικό τρόπο στην πόλη και τους δρόμους του Τυρνάβου, καθαγιάζοντας αυτόν τον τόπο και δεικνύοντας συγχρόνως στους ανθρώπους πως είναι στενή η πύλη και τεθλιμένη η οδός, που σίγουρα όμως οδηγεί στην αιώνια βασιλεία του Θεού!

Ακολούθησε, παρά το δυνατό ψύχος και το χιόνι, μεγαλοπρεπέστατη ιερά λιτάνευση της ιεράς, θαυματουργού και χαριτόβρυτης αγίας κάρας και της αγίας εικόνος του Οσίου Γεδεών στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, όπου τελέσθηκε η αρτοκλασία και το ύψωμα του Αγίου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων αρχιερέων, του ιερού κλήρου και παρουσία όλων των αρχόντων του τόπου.

Από την κεντρική πλατεία της πόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, απηύθυνε προσευχητικώς, ενώπιον της χαριτοβρύτου αγίας κάρας του Θαυματουργού νέου Οσιομάρτυρος της Εκκλησίας, ιερά δέηση για τους ανθρώπους που υποφέρουν και δοκιμάζονται σήμερα και κυρίως για την πνευματική ενίσχυση των νέων ανθρώπων και των παιδιών της πατρίδος μας, μιλώντας συγχρόνως στους πολυπληθείς προσκυνητές, για τον ορθό τρόπο του εορτασμού ενός τόσο μεγάλου Αγίου και Πατρός της Εκκλησίας, ο οποίος άφησε στους πιστούς ιερά παρακαταθήκη να αγαπούν τον Θεό εμπράκτως και να θυσιάζουν κάποια πράγματα και σήμερα ακόμη χάριν της αληθινής και καρδιακής τους αγάπης προς τον Αρχιποίμενα της ζωής τους Σωτήρα Χριστό, ο οποίος μόνο Εκείνος μπορεί να δώσει νόημα και πληρότητα στην ζωή του ανθρώπου.