Με αφορμή την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Τύρναβου για άνοιγμα των καταστημάτων το βράδυ της Δευτέρας (29.12.14), η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Τυρνάβου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η «λευκή νύχτα» πλασάρετε σαν «γιορτή», κατά την οποία τα καταστήματα μένουν ανοιχτά τη νύχτα, για να ενισχυθεί η αγοραστική κίνηση. Υποκρύπτεται όμως η μεθόδευση κατάργησης των ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που μπορεί να μονιμοποιηθεί αργότερα, καθώς και η κατεδάφιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων στο εμπόριο.

Στα λαϊκά νοικοκυριά δε λείπουν οι ώρες να ψωνίσουν αλλά τα χρήματα και οι ώρες για να ζήσουν. Η αγορά θα τονωθεί ουσιαστικά όταν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα έχουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα μειωθεί η ανεργία, θα καταργηθούν τα δεκάδες χαράτσια, θα σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των μικρών επιχειρηματιών και θα φορολογηθεί πραγματικά ο πλούτος.

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου μας να μην ενισχύσουν με κανένα τρόπο τη νεοφιλελεύθερη έμπνευσης «λευκή νύχτα» στον Τύρναβο.

ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΕΣ!