Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι του Τυρνάβου καθώς διαπίστωσαν σήμερα ότι από λάθος χειρισμούς της εταιρείας που ανέλαβε την από αέρος ρήψη αντιλυσσικών εμβολίων στην περιοχή, πολλά από αυτά έπεσαν μέσα σε αυλές σπιτιών στον Τύρναβο.

Τα εμβόλια ρίχθηκαν χθες χωρίς κάποιος από τη διεύθυνση Κτηνιατρικής της περιφέρειας να ενημερώσει τους κατοίκους ενώ άγνωστο παραμένει πως τα εμβόλια έπεσαν και μέσα στα σπίτια.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αν βρείτε αντιλυσσικό εμβόλιο που μοιάζει με κομμάτι σοκολάτας αποφύγετε την επαφή με αυτό. Αν χρειαστεί να το απομακρύνετε:

• Μην το πιάσετε με γυμνά χέρια. Χρησιμοποιήστε πλαστικά γάντια ή μία πλαστική σακούλα και τοποθετείστε το σε κοντινή μη πολυσύχναστη περιοχή με σχετική βλάστηση (π.χ. εντός θάμνων) έτσι ώστε να μην έρθει σε επαφή με άνθρωπο.

• Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με την τοπική Κτηνιατρική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες. Μετά από άμεση επαφή με εμβόλιο-δόλωμα

• Κίνδυνος έκθεσης στον ιό του εμβολίου υπάρχει για τον άνθρωπο μόνο όταν το υγρό περιεχόμενο της κάψουλας, που υπάρχει στο εσωτερικό του δολώματος, έρθει σε επαφή με ανοιχτές πληγές, μη επουλωμένα τραύματα ή βλεννογόνο (μάτια, στόμα).