Αλήθεια χρησιμοποιείται το SlideShare ως εργαλείο προώθησης στα socialmedia. Το SlideShare εκτός φυσικά από ένα εξαιρετικό network για την έκθεση κάθε λογής παρουσιάσεων, είναι και ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τηνεπικοινωνία πληροφοριακού υλικού στο κοινό – στόχο κάθε brand.

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω κάποιους απλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί το συγκεκριμένο socialnetwork να χρησιμοποιηθεί ως ένα ισχυρό εργαλείο marketing και conversion.

1. Συλλογή emails χρηστών

ToLeadShare είναι ένα μέσο που χρησιμοποιεί το SlideShare, με το οποίο είναι δυνατή η συλλογή των emails των χρηστών που «κατεβάζουν» τις παρουσιάσεις ενός brand. Επίσης, ως marketingtoolμπορεί κανείς να προσθέσει μία φόρμα επικοινωνίας για να εμφανιστεί την ώρα που ο χρήστης παρακολουθεί την παρουσίαση. Αυτή η φόρμα μπορεί να εμφανιστεί είτε μετά το δέκατο slide, είτε στο τέλος της παρουσίασης ή να μένει μόνιμα σαν ένα display κουμπί στον sliderplayer.

2. Τοποθέτηση links μέσα στις διαφάνειες

Αν ο στόχος σας είναι να στείλετε χρήστες στο website σας, ή στην φόρμα επικοινωνίας, το SlideShare σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε links τα οποία θα αρχίζουν να εμφανίζονται από την τέταρτη διαφάνεια και θα παρουσιάζονται σε όλη την παρουσίαση. Συγκεκριμένα μπορείτε να προσθέσετε links μέσα στο PowerPoint της παρουσίασης.

3. Προσθήκη visualCalltoAction

Με αυτή την επιλογή δημιουργούμε διαδραστικότητα μεταξύ χρηστών και παρουσίασης, προσκαλώντας τους χρήστες να ολοκληρώσουεν μία ενέργεια, όπως για παράδειγμα να κάνουν share το υλικό στα socialmedia. Για να πετύχουμε όμως τα πολυπόθητα clicks θα πρέπει η παρουσίαση μας να είναι ξεκάθαρη και ελκυστική, με χρήση γραφικών, όπως ”βέλη” και ”κουμπιά” που θα προσκαλέσουν κάθε χρήστη να τα πατήσει.

4. Δημιουργία δελεαστικής περιγραφής

Η περιγραφή που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε στο SlideShare είναι εξίσου σημαντική με τα slides, τα callstoaction και τη φόρμα επικοινωνίας της παρουσίασης. Συγκεκριμένα,  όπως κάθε περιγραφή ή περιεχόμενο που χρησιμοποιούμε στο διαδίκτυο πρέπει να βοηθάει τους χρήστες να καταλάβουν αν τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο υλικό και το σημαντικό να ενισχύει και το καλύτερο δυνατό SEO. Σύμφωνα με τους ειδικούς το κείμενο που θα περιλαμβάνει η περιγραφή είναι αυτό που θα βλέπουν οι μηχανές αναζήτησης, καθώς και αυτά που αναγράφονται και ο τρόπος με τον οποίο αποδίδονται παίζουν μεγάλο ρόλο στην κατάταξη του υλικού. Μέσα στην περιγραφή μπορείτε ακόμη να εντάξετε link προς το website της εταιρίας σας, το blog ή το email σας.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να βρείτε τον τρόπο που κατά τη γνώμη σας θα προωθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δραστηριοποίησή σας και προσθέστε τον στην παρουσίασή σας, τα αποτελέσματα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. ΤαSocial και ο χώρος του digital marketing θεωρείται ένας ιδιαίτερας δημιουργικόςχώρος έκφρασης και θέλουμε όλοι να μπορούμε να συμμετάσχουμε και να αξιοποιούμε τα εργαλεία και τις πλατφόρμες που μας δίνονται.

Αναμένουμε τις επιτυχίες σας στο info@socialem.eu