Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γόννων  και την τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, τιμήθηκε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, η Εορτή των Θεοφανείων στο Δ.Τεμπών και στην Τοπική Κοινότητα Γόννων.

Το  πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό του  Αγίου Γεωργίου, παρουσία του Δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου, του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δημήτρη Τσέτσιλα, του πρώην Δημάρχου Γόννων κ.Αναστάσιο Τόλιο, του αντιδημάρχου κ.Χρήστου Τσούγια και κ.Αστέριου Σαΐτη, των Δημοτικών Συμβούλων κα Γεωργία Τσιόπα κ.Γεώργιο Μανώλη, Βασίλη Ζάχο, Αθανάσιο  Καραναστάση, Θωμά Τζέκα, Δημήτρη Μαιμάρη, του Προέδρου Κοινωνικού Παντοπωλείου κ.Λάμπρο Ζάρρα,το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μακρυχωρίου κα Αποστολίνα Σαΐτη, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, με κατεύθυνση τη γέφυρα του χωριού, όπου έγινε ο Αγιασμός Υδάτων και η Κατάδυση Τιμίου Σταυρού. Ο Δήμαρχος Τεμπών, κ. Κώστας Κολλάτος ευχήθηκε στους πιστούς: "Χρόνια πολλά, δεχθείτε τις εγκάρδιες ευχές μου για Καλή Χρονιά με Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη, Αισιοδοξία, Υπομονή, Καρτερία. Το 2015 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Η κοινωνία μας δοκιμάστηκε σκληρά από την παρατεταμένη κρίση. Επώδυνες και πολυμέτωπες αντιξοότητες διαμόρφωσαν μια αμείλικτη καθημερινότητα ιδίως για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι περιστάσεις απαιτούν να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και με συλλογικότητα, αλληλεγγύη και εθελοντισμό να δημιουργήσουμε κοινωνικές συνθήκες αντάξιες της ιστορίας του τόπου μας. Σας εύχομαι ολόψυχα Καλή και Δημιουργική Χρονιά, το Άγιο Πνεύμα  να Φωτίσει, να δώσει  Ελπίδα  και Δύναμη σε όλους".

Μετά το πέρας του αγιασμού των υδάτων, ακολούθησαν στην κεντρική πλατεία τα δρώμενα «Λουγγατσιάρια», που ετοίμασαν τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Μορφωτικού Συλλόγου-Λαογραφικού Μουσείου Γόννων . Επίσης με επισημότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και στις Δημοτικές Ενότητες Μακρυχωρίου, Συκουρίου και Κάτω Ολύμπου.