Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στους Γόννους, όπου έγινε η τελετή Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στο ρέμα της τοπικής κοινότητας του Δήμου Τεμπών.

Μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γόννων, έγινε λιτανευτική πομπή με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Ιεροψαλτών, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και των κατοίκων των Γόννων, κατευθύνθηκαν στη γέφυρα και γύρω απ’ το ρέμα, όπου και τελέσθηκε η καθιερωμένη τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού . 

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Τσούγιας ,Κωνσταντίνος Νταφούλης,οι Δημοτικοί σύμβουλοι Γεωργία Τσόπα,Θωμάς Τσιαπλές,Γεώργιος Μανώλης ,Δημήτρης Μαιμάρης ,Αθανάσιος Καραναστάσης , ο Προεδρος του Κοινωνικου Παντοπωλείου και Αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γόννων κ.Γεώργιος Μπανιόρας, μέλη τοπικών Συμβουλίων, πρόεδροι Συλλόγων της περιοχής.

Ακολούθησαν εκδηλώσεις από το Μορφωτικό Σύλλογο Γόννων «Ροκατζάρια» στην πλατεία του χωριού από τη νεολαία του χωριού.

Την ημέρα των Φώτων μετά τον Αγιασμό των υδάτων, που γίνονταν στην παλιά γέφυρα του Αγίου Γεωργίου, σύμφωνα με το έθιμο όλοι οι κάτοικοι μαζεύονταν στην πλατεία του χωριού για να χορέψουν το γαϊτανάκι.