Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στις 20:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, συνδιοργανώνουν την προβολή της ταινίας “Ο χειμώνας” του Λαρισαίου σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα στον κινηματογράφο VICTORIA με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

“Ο χειμώνας” είναι μια ατμοσφαιρική ταινία για έναν ρομαντικό συγγραφέα από το Λονδίνο που επιστρέφει πίσω στο εγκαταλελειμμένο πατρικό του σπίτι, σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό της Ελλάδας. Κατατρεγμένος από τους πιστωτές του και περιτριγυρισμένος από φαντάσματα του παρελθόντος, ο Νίκος πρέπει να ξεδιαλύνει το μυστήριο γύρω από το θάνατο του πατέρα του και να επανακτήσει επαφή με την πραγματικότητα.

Η ανεξάρτητη ταινία, που χρηματοδοτήθηκε μερικώς μέσω Kickstarter και αποτελεί συμπαραγωγή με την ελληνική εταιρεία παραγωγής INKAS, έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια για την αισθητική της και την εμπνευσμένη χρήση πρωτοποριακών για ελληνική ταινία οπτικών εφέ.

Πρωταγωνιστούν η Έφη Παπαθεοδώρου (Στο Παρά Πέντε, Λάρισα Εμπιστευτικό), o Βαγγέλης Μουρίκης (Ο Βασιλιάς, Το Μικρό Ψάρι, Attenberg), η Πετρούλα Χρήστου, ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος και σε πρώτη εμφάνιση ο Τέο Αλμπάνης.

Η παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ελληνικού τμήματος του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και από τότε έχει παίξει σε sold out προβολές σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Η διεθνής πρεμιέρα της ταινίας έγινε στην Αυστραλία, στο Greek Film Festival και η αμερικάνικη πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, τον Οκτώβρη του 2014.

Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στις 20:30 θα προβληθεί στη Λάρισα παρουσία του σκηνοθέτη.

Ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας, είναι γεννημένος στη Λάρισα, μα ζει και δουλεύει πλέον στο Λονδίνο, έχοντας ιδρύσει την Melancholy Star, μια πετυχημένη εταιρία ειδικών εφέ για ταινίες μεγάλου μήκους, διαφημιστικά και τηλεοπτικές παραγωγές. Τη μουσική της ταινίας έχει γράψει ο B.D. Foxmoor, ιδρυτής των Active Member.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=K7Ob0w1wtg4

Website: www.thewintermovie.com

Facebook: https://www.facebook.com/thewintermovie

Twitter: https://twitter.com/TheWinterMovie

EPK: http://bit.ly/1rgT3o9