Το Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Λάρισας το οποίο διοργανώνεται στα πλαίσια του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας, έχει ήδη κλείσει τις συμμετοχές του οι οποίες ξεπερνούν σε αριθμό συμμετοχών και σχολείων κάθε άλλη χρονιά.

  Το  7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Λάρισας έχει από φέτος την επίσημη στήριξη της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, πράγμα ακριβώς που επιβεβαιώνει ότι και το μαθητικό κομμάτι όπως και ολόκληρο το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας έχει πλέον ρίζες στη Λάρισα και αποδοχή σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

   Από τη Θεσσαλία λαμβάνουν μέρος με ταινίες τους τα 5ο , 7ο , 8ο , 12ο ,  Γυμνάσια Λάρισας, το 8ο ΓΕΛ Λάρισας,  τα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη, το 3ο ΓΕΛ Τρικάλων, το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας, οι Λυκειακές τάξεις Ιτέας, το ΕΠΑΛ Τυρνάβου, ενώ από την υπόλοιπη Ελλάδα συμμετέχουν σχολεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, Σερρών, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης , Μελισσίων, Αλίμου κ.α. 

  Σημαντικές παρουσίες  στο Φεστιβάλ είναι αυτές των Λυκείων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Πειραματικού Αθήνας , της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και το High School Louisville από της Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

  Στο διήμερο 7 και 8 Μαρτίου 2015,  η Λάρισα θα υποδεχθεί αρκετές μαθητικές κινηματογραφικές ομάδες  από όλη την Ελλάδα,  για να παρακολουθήσουν το διαγωνιστικό μαθητικό το οποίο θα φιλοξενηθεί στον κινηματογράφο Victoria cinemas.

 Το μεσημέρι της Κυριακής 8 Μαρτίου και μετά τις προβολές των μαθητικών ταινιών, θα γίνει ένα μεγάλο μαθητικό forum με τη συμμετοχή των μαθητικών ομάδων και τη συνεργασία των καθηγητών συνεργατών, όπου θα γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον Κινηματογράφο στην Εκπαίδευση και ανταλλαγή των εμπειριών ανάμεσα στις μαθητικές κινηματογραφικές ομάδες.

 Τέλος όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την απονομή των βραβείων την Κυριακή 8 Μαρτίου μετά τις 20:00 με την ελπίδα και την αγωνία κάποιας διάκρισης.