17 "διαρροές" σημειώθηκαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο στην ψηφοφορία για τις προτάσεις στη διαπραγμάτευση για νέο μνημόνιο, δημιουργώντας θέμα δεδηλωμένης στην κυβέρνηση, ωστόσο, όλοι οι Λαρισαίοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφισαν κανονικά υπέρ, συμπεριλαμβανομένου και του "επίφοβου" Βασίλη Κόκκαλη.

Με ευρεία εντολή 250 «ναι» έναντι 32 «όχι» και 8 «παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξουσιοδοτήθηκε από τη Βουλή να διαπραγματευτεί με βάση την ελληνική πρόταση μία συμφωνία με τους πιστωτές.

Από τους 162 βουλευτές της συγκυβέρνησης, ψήφισαν οι 145. Συνολικά υπήρξαν  17 διαρροές (2 όχι , 8 παρών και 7 απουσίες). Αυτό σημαίνει πως τυπικά δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης καθώς στη ψηφοφορία ενός νομοσχεδίου, το αποτέλεσμα βγαίνει επί των παρόντων, αλλά στην ουσία η κυβέρνηση έχει θέμα δεδηλωμένης.

Ηχηρά ήταν τα «παρών» που ακούστηκαν από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρη Στρατούλη, Κώστα Λαπαβίτσα ενώ παράλληλα «παρών» ψήφισαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αγλαϊα Κυρίτση, Ιωάννα Γαϊτάνη, Γιάννης Σταθά, Θανάσης Σκούμας και Στάθης Λεουτσάκος. Δεν ψήφισε η Ραχήλ Μακρή, που είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει “όχι” από το πρωί.

Αντίθετα, «Ναι» ψήφισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος και… καταχειροκροτήθηκε, ενώ κάτι αντίστοιχο σημειώθηκε και όταν ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ψήφισε υπέρ.