Σάββατο βράδυ και το μικρό θέατρο το Μύλου έχει γεμίσει ασφυκτικά από Λαρισαίους θεατρόφιλους που έσπευσαν να απολαύσουν τον μονόλογο της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου «Επάγγελμα πόρνη».

Η παράσταση ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 9 και από την πρώτη στιγμή καθήλωσε τους θεατές. Αίφνης όμως, κατά τις εννιά και μισή, η απόλυτη ησυχία της μικρής αίθουσας σπάει, από ένα ζευγάρι που προφανώς είχε αργήσει να προσέλθει.

Αυτό, βέβαια, θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα αλλά η συμπεριφορά του γνωστού τηλεαστέρα – δημοσιογράφου μετά συζύγου, προκάλεσε κάκιστη εντύπωση στους υπόλοιπους θεατές. Κάποιος γνωστός τους που τους είχε κρατήσει θέσεις στην πρώτη σειρά, σηκώθηκε όρθιος και οσάν να βρισκόταν σε ταβέρνα τους κάλεσε, μεγαλοφώνως, να πλησιάσουν.

Εκείνοι, με ύφος χιλίων… και με απαράμιλλο στιλ κατευθύνθηκαν στην πρώτη σειρά, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους «θνητούς» που βρισκόταν στην αίθουσα. Η φασαρία και το σούσουρο που προκλήθηκε ήταν τέτοιο που ανάγκασε ακόμα και την πρωταγωνίστρια της παράστασης να τους καλέσει από σκηνής, ευγενικά και με την απαραίτητη δόση ειρωνείας, να συντομεύουν προκειμένου να συνεχιστεί η παράσταση.

Θέση για το καλάμι δεν είχαν «κλείσει», το άφησαν απ’ έξω…