Η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας διοργανώνει σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Αντώνη Κοντογεωργίου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές χορωδιών, καθηγητές μουσικής, χορωδούς και σπουδαστές, οι οποίοι θα μπορούν να το παρακολουθήσουν ως ενεργά μέλη ή ως ακροατές. Θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας απ’ τις 26 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι την 1η Μαρτίου και θα είναι συνολικής διάρκειας 24 ωρών. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικής και πρακτικής φύσεως εισηγήσεις, καθώς και θέματα φωνητικής τεχνικής και τεχνικής διεύθυνσης χορωδίας. 

Ο Αντώνης Κοντογεωργίου, εκ των βασικών συνεργατών του Μάνου Χατζιδάκι, με πρόσκληση του οποίου ανέλαβε τη δημιουργία και τη διεύθυνση της Χορωδίας της ΕΡΤ, θέση που υπηρέτησε με συνέπεια επί 32 χρόνια, αποτελεί μία από τις κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες της χώρας μας που δεν χρειάζονται συστάσεις, αφού είναι πολύ γνωστό το πλούσιο βιογραφικό του, με πάνω από 1600 παραστάσεις σε όλο τον κόσμο ως μαέστρος και σολίστ, καθώς και οι διακρίσεις και βραβεία που κατέκτησε, αλλά και η συμβολή του - μέσα απ’ τις χορωδίες που ίδρυσε ή διηύθυνε, το συγγραφικό του έργο, τα σεμινάρια και τη θητεία του στο Κέντρο Χορωδιακής Πράξης του Υπουργείου Πολιτισμού και σε πλήθος άλλων φορέων - στη διάδοση και την ανάπτυξη της χορωδιακής μουσικής παιδείας στη χώρα μας. 

Στο σεμινάριο θα λάβουν μέρος η Μικτή και η Παιδική χορωδία του ΔΩΛ τις οποίες θα διδάξει και θα διευθύνει ο Αντώνης Κοντογεωργίου καθώς επίσης και τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου. 

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί επίσημη βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου απ’ το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες, καθώς και την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, στην ιστοσελίδα της Μικτής χορωδίας του ΔΩΛ,

 http://mixedchoirdol.gr