Όταν σε ηλικία 9 ετών ο Καλαματιανός διεθνής βιολονίστας μας Τάκης Κτεναβέας την άκουσε στο πιάνο, της είπε: «Μην αφήσεις ποτέ τη μουσική. Ένα λαμπρό μέλλον ανοίγεται μπροστά σου».

Κάποια χρόνια αργότερα η γερμανική εφημερίδα Die Welt έγραφε για εκείνη “...Η Μαρία Μαρκεσίνη φέρει, πάνω στη μοναδική φωνή και ερμηνεία της, το βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Αποδεικνύει ότι το κοινό νόμισμα της Ευρώπης δεν είναι το ευρώ, αλλά η Τέχνη».

Και ακολούθησαν δεκάδες παρόμοιες κριτικές στα διεθνή μέσα.

Η Μαρία Μαρκεσίνη, η ελληνικής καταγωγής διεθνής κλασική πιανίστα και τζαζ ερμηνεύτρια που ζει στην Ολλανδία και έχει χαρακτηριστεί σε αμέτρητες ευρωπαϊκές κριτικές σαν ένα φαινόμενο της εποχής μας, θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών, την Παρασκευή 8 Μαΐου, μαζί με τους διεθνώς βραβευμένους Klazz Brothers.

Το πρόγραμμα με τίτλο “Cinema Passionata”, που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε όλες τις χώρες και διεθνείς σκηνές της Ευρώπης και δίνει ένα σαφές πολιτιστικό μήνυμα μέσα από αυτή τη μουσική σύνδεση Ελλάδας και Γερμανίας.

Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις από γνωστά κινηματογραφικά έργα της παγκόσμιας σκηνής, και αγαπημένα τραγούδια από τα τρία άλμπουμ της Μαρίας Μαρκεσίνη. Μελωδίες από τον Kurt Weil και Bob Dylan στον Carl Orff και από τους Ennio Morricone, Henri Mancini, και Michel Legrand στους δικούς μας Μάνο Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα κ.α.

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Πληροφορίες - Προπώληση εισιτηρίων -Τηλέφωνο 2410 536886