Με την αγγλοαμερικανική ταινία “Το Παιχνίδι της Μίμησης” σε σκηνοθεσία του Νορβηγού δημιουργού Μόρτεν Τίλντουμ, με τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Τσαρλς Ντανς,Μαρκ Στρονγκ, ξεκινούν οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο. 

Η ταινία είναι βασισμένη στη ζωή του Βρετανού μαθηματικού, καθηγητή της λογικής, κρυπτογράφου και πρωτοπόρου επιστήμονα υπολογιστών Άλαν Τούρινγκ. 

Ο Τούρινγκ αποτέλεσε σημαντική φιγούρα της ιστορίας καθώς κατάφερε να σπάσει τον Κωδικό Enigmaτης Ναζιστικής Γερμανίας, ένα επίτευγμα που βοήθησε τους Συμμάχους να νικήσουν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Παρά τη βοήθεια που προσέφερε όμως, ο Τούρινγκ διώχθηκε ποινικά αργότερα για την ομοφυλοφιλία του. Το σενάριο έγραψε ο Γκράχαμ Μουρ, βασισμένο στη βιογραφία Alan Turing: The Enigma του Άντριου Χότζες. 

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο 41ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τελουρίντ τον Αύγουστο του 2014 και πήρε μέρος στο 39ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο το Σεπτέμβριο, όπου και βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινού Καλύτερης Ταινίας. Απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς με τους περισσότερους να επαινούν την ερμηνεία του Κάμπερμπατς και έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. 

Έλαβε οχτώ υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Κάμπερμπατς, κερδίζοντας ένα στην κατηγορία Διασκευασμένου Σεναρίου. Συγκέντρωσε επίσης εννέα υποψηφιότητες για BAFTA, πέντε για Χρυσή Σφαίρα και τρεις για Screen Actors Guild Award.

Δραματική| Έγχρωμη | Διάρκεια: 114΄

Γενική είσοδος 4 ευρώ