Σε μία ιδιαίτερα ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη σε ρώσους συνθέτες και με τίτλο “From Russia with Love” σας προσκαλεί το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στην κεντρική αίθουσα συναυλιών του ωδείου την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 9.00 μ.μ.

Η συναυλία περιλαμβάνει τραγούδια και ρομάντζες για φωνή και πιάνο, ερμηνευμένα από τους τραγουδιστές Βασιλική Ποζίδου (σοπράνο), Παναγιώτη Μανιάτη (τενόρος) και την πιανίστρια Ιωάννα Σιοπούδη.  Οι μουσικοί θα μας παρασύρουν σε μία μελωδική βραδιά γεμάτη από ρώσικα ηχοχρώματα αλλά και το έντονο μουσικό πάθος που χαρακτηρίζει τους ρώσους συνθέτες (όπως ο Τσαϊκόφσκι, ο Ραχμάνινοφ, ο Γκλίνκα κ.α.),  οι οποίοι περιγράφουν μοναδικά και με απαράμιλλο ύφος τα ανθρώπινα συναισθήματα. 

Το πάθος του ανεκπλήρωτου έρωτα και της προσμονής μέσα από την μελαγχολία της αχανούς ρώσικης στέπας, εκεί όπου σε μαγικά ξέφωτα και κρυφά μονοπάτια νέων εραστών ο πόθος, η γαλήνη, ο πόνος αλλά και το όνειρο συναντούν τη μουσική και ενώνονται  γεννώντας μοναδικές μελωδικές γραμμές. Το μουσικό αυτό ταξίδι  πλαισιώνεται και από την αφήγηση των κειμένων των τραγουδιών στα ελληνικά καθώς όλα θα ερμηνευτούν στην πρωτότυπη ρωσική γλώσσα.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, 9.00 μ.μ.  στην κεντρική αίθουσα συναυλιών Δ.Ω.Λάρισας. Είσοδος Ελεύθερη