Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις της στη Θεσσαλονίκη η χοροθεατρική παράσταση 4 ιστορίες από την ομάδα Die Wolke παρουσιάζεται την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, ώρα 8 μ.μ, στο Μύλο του Παππά.

Η Die Wolke Art Group  είναι ένας μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός αφιερωμένος στις τέχνες του θεάματος, σύγχρονο χορό, video art, mixed media και των σχετικών τεχνολογιών. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελείται από ένα περιστρεφόμενο και διαρκώς διευρυνόμενο καστ ανεξάρτητων  καλλιτεχνών και τεχνιτών. Κύριος στόχος της είναι η έρευνα και η ανάπτυξη της outside-the-box διεπιστημονικής τέχνης, καθώς και οι επιπτώσεις της στο αστικό κοινωνικό πλαίσιο. 

Η χορογραφική δουλειά των 4ων ιστοριών ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του ίδιου έτους με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό της πόλης. 

Η παράσταση ασχολείται με την έννοια της  ταχύτητας και της βραδύτητας σε σχέση με το χρόνο στην καθημερινότητα. 

4 διαφορετικές ιστορίες από 4 ανθρώπους με κοινό σημείο συνάντησης.  

Τί ορίζει την ταχύτητα και τί τη βραδύτητα; Πώς την αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος σε σχέση με τις πράξεις και τις δράσεις του; Με ποιο τρόπο η μουσική δημιουργεί την αίσθηση αλλαγής της γραμμικής εξέλιξης του χρόνου;  

Τέσσερις καλλιτέχνες συνδημιουργούν και εξελίσσουν αυτούς τους άξονες. Η μουσική, οι ήχοι και η φωνή λειτουργούν συμπληρωματικά στη χορευτική και κινητική δράση των τεσσάρων καλλιτεχνών, προσδιορίζουν τον κάθε χαρακτήρα και το ρόλο του κατά τη διάρκεια της δράσης. Η μουσική συνδιαλέγεται με την έννοια της ταχύτητας και της βραδύτητας δημιουργώντας έντονες κινητικές φόρμες και εικόνες.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν δημιουργικά και εκτελεστικά σ’αυτή τη 

διαδικασία είναι:  

Χορός: Δροσιά Τριαντάκη, Rhiannon Morgan 

Ακορντεόν – bajan: Servane - Ιω Le Moller  

Φωνή: Νανά Κούλη  

Xορογραφία: Δροσιά Τριαντάκη, Rhiannon Morgan 

Φωτισμοί: Κωνσταντίνα Ευαγγέλου 

Εισιτήριο: 10€ / μειωμένο και ομαδικό άνω των 5 ατόμων: 7€  

Προπώληση εισιτηρίων θα γίνει στο Μύλο του Παππά (Γεωργιάδου 53, τηλ. 2410 614449). Ώρες προπώλησης: 10:00-14:00

Σεμινάριο τεχνικής & αυτοσχεδιασμού  

Η Die Wolke Art Group  κατά την παραμονή της στην πόλη μας θα πραγματοποιήσει εξάωρο σεμινάριο όπου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία με  χορογραφικά στοιχεία παρατηρώντας ταυτόχρονα τη σημαντικότητα της μουσικής και της φωνής στο αποτέλεσμα της δουλειάς τους.   

Το σεμινάριο αναφέρεται σε επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιούς σε όσους ασχολούνται με τη φωνή και την κίνηση.   

Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρακολουθήσουν και τα δύο μέρη του σεμιναρίου δουλεύοντας σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο. Συγκεκριμένα:

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 

11.00 - 12.30  μάθημα τεχνικής  -  Δροσιά Τριαντάκη με συνοδεία bajan / akordeon - Ιω Le Moller και φωνή Νανά Κούλη.  

12.45 - 14.15 Προσέγγιση των 4αρων ιστοριών μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και την παρατήρηση - Δροσιά Τριαντάκη,  Ιω Le Moller, Νανά Κούλη.  

 Σάββατο 28 Νοεμβρίου  

11.00 - 12.30  μάθημα τεχνικής - Rhiannon Morgan, Ιω Le Moller, Νανά Κούλη  

12.45 - 14.15  Ολοκλήρωση και παρατήρηση της συνολικής δουλειάς του σεμιναρίου - Δροσιά Τριαντάκη, Rhiannon Morgan,  Ιω Le Moller, Νανά Κούλη.   

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Συμμετοχή : Παρακολούθηση διήμερου σεμιναρίου & παραστάσεων : 45€

Για πληροφορίες- κρατήσεις 6944551778 

www.die-wolke.org, www.facebook.com/DieWolkeArtGroup