Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί στη κοινωνία της Λάρισας, η τοποθέτηση σιδεροκατασκευών, τεραστίων διαστάσεων,  στο χώρο όπου πραγματοποιούνται τα επονομαζόμενα έργα Βιοκλιματικής ανάπλασης τμήματος Ιστορικού Κέντρου Λάρισας και μάλιστα δίπλα στο αρχαίο θέατρο, τα ρωμαϊκά λουτρά και όλα τα υπόλοιπα αρχαία μνημεία της πόλης.

Κάτοικοι που ενοχλήθηκαν από το θέαμα δημιούργησαν ομάδα στο facebook η οποία αριθμεί πάνω από 4.000 μέλη που απαιτούν να απομακρυνθούν οι σιδεροκατασκευές. Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας αντιδρά επίσης έντονα βγάζοντας ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής.

«Ως Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας, θεωρώντας ότι ο δημόσιος χώρος της πόλης πρέπει να σχεδιάζεται και να υλοποιείται με τη μέγιστη ευαισθησία και διαφάνεια των διαδικασιών, οφείλουμε να καταγγείλουμε το γεγονός ότι το έργο που κατασκευάζεται δεν έχει την παραμικρή σχέση με την εγκεκριμένη, από την αρχιτεκτονική επιτροπή, μελέτη.

Η υπέρβαση της κλίμακας και η υποβάθμιση της αισθητικής είναι προφανείς. Αδυνατούμε να σιωπήσουμε για άλλη μια φορά που ο δημόσιος χώρος της πόλης προκύπτει με τυχαίο τρόπο και που η αδυναμία επίλυσης τεχνικών ζητημάτων οδηγεί, χωρίς προβληματισμό, στην αλλοίωση της μορφής του. Είναι κρίμα να συνεχίζεται η παράδοση της υποβάθμισης του αστικού τοπίου από την εποχή της καταστροφής του «Ξενία» μέχρι σήμερα».

Η συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο έργο φαίνεται πως θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, ενώ σίγουρα θα αποτελέσει θέμα συζήτησης εντός του δημοτικού συμβουλίου…

Η.Σ.