H αγάπη μιας Λαρισαίας για τους σκύλους παραλίγο να την μπλέξει και να την οδηγήσει στο αυτόφωρο για κακοποίηση ζώου! Το περιστατικό καταγράφηκε χθες, όταν μια νεαρή φιλόζωη βρήκε ένα πανέμορφο λυκόσκυλο Αλάσκας να περιφέρεται στο κέντρο της Λάρισας.

Η κοπέλα δεν άντεξε να το βλέπει απροστάτευτο χωρίς φαγητό και στέγη και έτσι αποφάσισε να το πάρει και να το βάλει στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου και διαμένει,  μέχρι να αποφασίσει αν θα το κρατήσει η όχι.  

Όμως οι καταγγελίες των κατοίκων οδήγησαν στην παρέμβαση της κτηνιατρικής υπηρεσίας και της αστυνομίας, καθώς ο εγκλεισμός σε κοινόχρηστο χώρο δεν διασφαλίζει την ομαλή διαβίωση του ζώου με τροφή και στέγη, με αποτέλεσμα να θεωρείται ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τον νόμο.

Μπορεί το περιστατικό να έληξε ομαλά, χωρίς συλλήψεις, μπορεί ο σκύλος να βρίσκεται από χθες στο δημοτικό κυνοκομείο όπου και αναζητεί νέο ιδιοκτήτη, όμως το γεγονός αυτό αναδεικνύει σε μέγιστο βαθμό την έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών για την ισχύουσα νομοθεσία που σχετίζεται με τα ζώα συντροφιάς...