Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2014 συνεχίστηκαν τα περιστατικά διαφθοράς στο Δημόσιο, με ορισμένα από αυτά να είναι ιδιαιτέρως προκλητικά για τον μέσο πολίτη. Ένα από αυτά, μάλιστα, έλαβε χώρα στη Λάρισα, καθώς, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, μία υπάλληλος του Δήμου Λαρισαίων εισέπραττε επί 10 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της!

Από το 2001 έως και το 2011, λοιπόν, η εν λόγω υπάλληλος κατόρθωσε να ζημιώσει το δημόσιο με 77.513 ευρώ, αποφεύγοντας να γνωστοποιήσει πως η μητέρα της που δικαιούνταν τη σύνταξη, είχε πεθάνει. 

Η υπάλληλος τιμωρήθηκε με εξάμηνη παύση των καθηκόντων της άνευ αποδοχών.

Αναλυτικά το περιστατικό, όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης:

3. Σε υπάλληλο του ∆ήµου Λαρισαίων επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης έξι (6) µηνών µε πλήρη στέρηση αποδοχών για το πειθαρχικό αδίκηµα της αναξιοπρεπούς ή ανάρµοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συµπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας. Η εν λόγω υπάλληλος παραπέµφθηκε να δικασθεί ενώπιον του Τριµελούς Εφετείου Λάρισας, γιατί κατά το χρονικό διάστηµα από 01-08-2001 έως 31-10-2011 ενεργώντας µε πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση έβλαψε το Ελληνικό ∆ηµόσιο µε σκοπό να προσπορίσει παράνοµα ίδιο οικονοµικό όφελος, καθόσον ελάµβανε παράνοµα την σύνταξη της θανούσας µητέρας της, προκαλώντας οικονοµική ζηµία στο ΙΚΑ συνολικού ύψους 77.513,68 Ευρώ. Ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης άσκησε ένσταση ενώπιον του ∆ευτεροβάθµιου Πειθαρχικού Συµβουλίου λόγω επιβολής επιεικούς ποινής.