Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο βρέθηκαν σήμερα Λαρισαίοι προσκυνητές.

Διερχόμενοι από τους αγίους τόπους και φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη οι Λαρισαίοι προσκυνητές μετέβησαν την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου συνήντησαν την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο, ο οποίος ευλόγησε τον όμιλο των προσκυνητών και τους ευχαρίστησε δια θερμών λόγων μαζί και με τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιον για την αγάπη τους προς την αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία και για τις ευχές τους επί τοις επερχομένοις ονομαστηρίοις αυτού.

Οι προσκυνητές είχαν την μεγάλη χαρά να ξεναγηθούν στην Ιερά Μονή της αγίας Τριάδας και την περιώνυμο θεολογική Σχολή υπό του Καθηγουμένου αυτής Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσσης κ.Ελπιδοφόρου και να συναντήσουν εκεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σουηδίας κ.Κλεόπα, ο οποίος προτροπή του Παναγιωτάτου τους ομίλησε για το έργο της Εκκλησίας στην Σουηδία καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λεύκης κ.Ευμένιο. Ακόμη επισκέφθηκαν την θρυλλική αγιά-Σοφιά και προσκύνησαν στην ιστορική Ιερά Μονή του Μπαλουκλή.