Σταδιακές παραδόσεις τμημάτων στα υπό κατασκευή μεγάλα έργα της χώρας και σημαντικές ολοκληρώσεις στους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες ταχείας κυκλοφορίας, αναμένεται να «τρέξουν» στο αμέσως προσεχές διάστημα, σηματοδοτώντας το 2015 ως «τη χρονιά των μεγάλων έργων». 

Μετά την τριετή αναμονή λόγω της σφοδρής οικονομικής κρίσης, η ζωή στα εργοτάξια έχει επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, επιταχύνοντας τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των έργων σε περίπου 20 μήνες από σήμερα. Ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, αποτελεί έργο με αρκετά μεγάλη πρόοδο, καθώς η παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, εκτιμώντας πιθανώς τη λειτουργία του προς το τέλος του φετινού έτους, ολοκληρώνοντας έτσι την πορεία εργασιών περίπου επτά ετών. Το έργο θα διαθέτει τρεις σήραγγες μία εκ των οποίων με 6 χλμ., η οποία θα είναι και η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, ενώ θα υπάρχουν ακόμα δύο με μήκος τρία και δύο χιλιόμετρα, με ανοιχτά τμήματα 14χλμ.

Τα μεγάλα έργα του 2015
Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα μεγάλα έργα, ξεκινώντας από φέτος τις παραδόσεις των πρώτων τμημάτων στους πολίτες:

ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ:
Το μεγάλο έργο του 2015 είναι το τμήμα Ευαγγελισμός - Σκοτίνα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου με τις τρεις μεγά-λες σήραγγες σε Τέμπη και Πλαταμώνα, που πιθανόν να παραδοθεί εντός του ερχόμενου Αυγούστου.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ
Προβλέπεται η ολοκλήρωση της α' φάσης της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Λάρισα - Βόλος.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ (ΚΟΣΜΑΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ)