Μια συναυλία διαφορετική απ' τις άλλες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Λαρισαίοι φιλόμουσοι, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 8.30μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, από το κουαρτέτο MARKOS ELECTRIC σε μια ορχηστρική απόδοση των τραγουδιών του μεγάλου ρεμπέτη Μάρκου Βαμβακάρη, από τους ακρογωνιαίους λίθους της λαϊκής μουσικής που άφησε τεράστια παρακαταθήκη.

Το κουαρτέτο αποτελείται απ' τους:

Θάνος Καζατζής-τύμπανα, Χρίστος Κεχρής-μπάσο, Ανδρέας Γυφτάκης-πιάνο, πλήκτρα, Κώστας Νικολόπουλος-ηλ.κιθάρα. (Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ). 

Ειδικότερα, ο Κώστας Νικολόπουλος σπούδασε μουσική στο Εθνικό ωδείο και στο ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχει κάνει μουσική διδασκαλία και έχει γράψει μουσική σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και έχει εργαστεί ως μουσικός στο Θέατρο Τέχνης,στο Θέατρο Πορεία και στο Εθνικό Θέατρο. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Μ.Φριντζήλα, Α.Βασίλιεφ, Π.Δεντάκης, Κ.Τσιάνος, κ.α.

Τα τελευταία χρόνια, ως βασικός συνεργάτης της Λίνας Νικολακοπούλου, σε επιμέλεια της ίδιας έχει ενορχηστρώσει την μουσική παράσταση «Μάρκος ο Φραγκοσυριανός» (Ιούνιος 2012)  και την παράσταση «Τετράς η ξακουστή του Πειραιά» (Ιούνιος 2014) για το Φεστιβάλ Αθηνών. Είναι μέλος των γκρουπ Μάρθα Φριντζήλα και «The Κubara Project» ,»Stacy»,»Panou Trio» και έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες όπως Α.Ρίζο, Μ.Ζαμάνη,,Σ.Βαμβακάρη κ.α. 

Ανέλαβε την ενορχήστρωση της μουσικής της παράστασης “Σρεκ το Μιούζικαλ” για το Εθνικό Θέατρο και είναι μέλος του γκρουπ «ο γόης του Θησείου»  με την Μ. Κανά.

Τους τελευταίους μήνες ασχολείται με το “MARKOS ELECTRIC” ένα κουαρτέτο που παίζει μόνο Μάρκο Βαμβακάρη σε ορχηστρική απόδοση.

«Αυτός ο κόσμος θέλω να γίνει ο εξομολόγος μου και

πιστεύω ότι όλοι αυτοί για τους οποίους έχω γράψει και

γράφω μα και θα γράφω εκατοντάδες τραγούδια, θα με

συγχωρέσουν.»

Μ.Βαμβακάρης