Το προφίλ ενός ζωντανού καταστήματος Καφέ είναι πάντα καθοριστικό για την επιβίωσή του. Γνωστή Λαρισαϊκή αλυσίδα μάχεται, καιρό τώρα, με καλοζωισμένους συνταξιούχους οι οποίοι, με την πολυπληθή παρουσία τους, κόντευαν να μετατρέψουν κεντρικό της κατάστημα σε πολυτελές ΚΑΠΗ.

Αραχτοί από το πρωί στα αναπαυτικά του καθίσματα, έδιναν εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη που φιλοδοξούσε η επιχείρηση για το συγκεκριμένο μαγαζί.

Μέτρο πρώτο: Η διεύθυνση ανέβασε αρκετά την ένταση της μουσικής, οι «παππούδες» όμως το άντεξαν και έδειχναν ακλόνητοι. Γρήγορα οι αποφάσεις πήραν δραστικότερο χαρακτήρα. Τα μαλακά καθίσματα αντικαταστάθηκαν άρδην με ημίψηλα σκαμπό για καλογυμνασμένους σκελετούς και νεανικούς πωπούς. Αρκετοί έφυγαν, κάποιοι άρχισαν να προσαρμόζονται στα μεγαλύτερα ύψη, το μέτρο είχε μερική επιτυχία.

Τότε η διεύθυνση αποφάσισε το τελειωτικό χτύπημα: Αφαίρεσε το αφράτο κέϊκ που συνόδευε υποχρεωτικά τον πρωινό καφέ. Αυτό ήταν! Η ενέργεια αποδείχτηκε casus belli για τους ηλικιωμένους! Άρχισαν οι γκρίνιες στους σερβιτόρους, οι διαμαρτυρίες προς την διεύθυνση, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Ένα πρωί οι παππούδες επαναστάτησαν. Κάποιος, που ζητούσε επιτακτικά κέικ και δεν του έδιναν, κάλεσε την… αστυνομία, καταγγέλλοντας «διακρίσεις» καθώς είχε αντιληφθεί ότι σε κάποια παρέα νεαρών ο καφές είχε σερβιριστεί συνοδεία του πολυπόθητου κέικ!

Η επιχείρηση κέρδισε το παιχνίδι, το είχε προβλέψει και αυτό. Στον τιμοκατάλογο των σερβιριζόμενων ειδών ο καφές ήταν καταγεγραμμένος χωρίς τη συνοδεία κέικ. Ο πόλεμος κρίθηκε, οι παππούδες αποχώρησαν, το μαγαζί δεν έγινε ΚΑΠΗ. Κάποιοι λίγοι που παραμένουν αφομοιώθηκαν πλήρως και συνυπάρχουν με τις μικρότερες ηλικίες. Μερικοί έχουν και τάμπλετ…

kosmoslarissa.gr