Την «παγωμένη» ατμόσφαιρα της διάσπασης θα βιώσει για πρώτη φορά απόψε η Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν θα πάρουν μέρος Στη συνεδρίαση τα μισά περίπου μέλη της τα οποία διαχώρισαν τη θέση τους από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και αρκετοί επέλεξαν την νεοσύστατη «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η συνεδρίαση περιλαμβάνει το θέμα του νέου ψηφοδελτίου της Λάρισας και άλλα οργανωτικά των εκλογών, με κορυφαίο το ζήτημα αυτό της βουλευτή Ηρώς Διώτη η οποία έχει διαχωρίσει τη θέση της από την κυβερνητική πολιτική ψηφίζοντας «παρών» στο νέο μνημόνιο.

Η ίδια η βουλευτής αποφεύγει για την ώρα να πάρει θέση για ποιόν δρόμο τελικώς θα επιλέξει, αλλά είναι επίσης άγνωστο τι ακριβώς θα αποφασίσει η Κουμουνδούρου για τους «παρόντες» βουλευτές οι οποίοι λέγεται ότι θα κριθούν κατά περίπτωση. 

Σε κεντρικό επίπεδο, αναμένεται σήμερα να συνεδριάσει εκ νέου η Κ.Ε. του κόμματος ενώ κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής αποφασίστηκε να συγκροτηθούν τρεις επιτροπές: εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας. Τα μέλη των τριών επιτροπών αναμένεται να οριστούν στη σημερινή συνεδρίαση.