Γιορτινά θα ξεκινήσει το πρόγραμμα προβολών για τη νέα χρονιά στο «Χατζηγιάννειο», με αφορμή την τεσσαρακοστή επέτειο της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Ήταν αρχές Γενάρη του 1976 όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη προβολή, στον κινηματογράφο “Αλέξανδρος” επί της οδού Χρυσοχόου στον Άγιο Κωνσταντίνο, με την ταινία “Δι’ ασήμαντον αφορμήν” του Τάσου Ψαρρά παρουσία του σκηνοθέτη. Από τότε μέχρι σήμερα η Κινηματογραφική Λέσχη άλλαξε πολλές αίθουσες, γνώρισε καλές και δύσκολες στιγμές, έμαθε σε χιλιάδες Λαρισαίους να αγαπούν το καλό σινεμά, έφερε στην πόλη σημαντικούς δημιουργούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, χάρις στην αγάπη και το μεράκι κάποιων ανθρώπων.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Κινηματογραφικής μας Λέσχης αποτελούσαν η Μαίρη Βότση, Μαριάννα Κόρακα, Ιωάννα Μαλτέσιου, ΚώσταςΣαμαράς και Κώστας Τράντος, με πρόεδρο τον αείμνηστο Μπαρμπή Βοζαλή.

Δίπλα τους πολλοί ακόμη, να τους υποστηρίζουν με πάθος, ο Ανδρέας Λελεκάνος, ιδιοκτήτης του “Αλέξανδρου”, ο Γιάννης Φασούλας, ο Κώστας Τσαντίλης, ο Θάνος Μουκούλης κ.ά. Αυτά κι άλλα τόσα θα θυμηθούν οι κινηματογραφόφιλοι της πόλης, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου ανάμεσαστην πρώτη (στις 7μ.μ.) και στη δεύτερη προβολή (στις 9:30μ.μ.) της εξαιρετικής ταινίας “Το Παιχνίδι της Μίμησης” του Μόρτεν Τίλντουμ, με τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Κίρα Νάιτλι, στο «Χατζηγιάννειο», πίνοντας ένα ποτήρι κρασί προσφορά της οινοποιίας Ντούγκος. Ας γίνουν τα 40 χρόνια, 1000 για τη Λέσχη μας.Γιατί το πιο μαγικό ταξίδι γίνεται μέσα σε μια σκοτεινή θάλασσα - αίθουσα, με καράβι μια ιστορία και πανί, το πανί της μεγάλης οθόνης".